Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo legendarni čikaški house producent DJ Deeon

Ghetto house pionir promijenio je tijek povijesti dance glazbe

  • Mixmag
  • 18 July 2023
Preminuo legendarni čikaški house producent DJ Deeon

Preminuo je legendarni čikaški producent, DJ i pionir ghetto housea DJ Deeon, potvrđeno je na njegovoj službenoj Facebook stranici. U objavi koju potpisuje administrator stranice stoji: “Žao mi je što moram objaviti da je legendarni umjetnik, producent, DJ, vlasnik izdavačke kuće i moj prijatelj Deeon “DJ Deeon” Boyd danas je dobio krila.”

Uzrok smrti nije otkriven, iako je poznato da je Deeon posljednjih godina bio narušenog zdravlja. Godine 2020. pokrenuta je crowdfunding kampanja nakon što je Deeon pretrpio višestruke “male moždane udare” i druge dugotrajne zdravstvene probleme uključujući četverostruku premosnicu srca, rak i kemoterapiju te amputaciju jedne noge.

DJ Deeon je ključan u transformaciji housea u ghetto house, uz suvremenike kao što su Parris Mitchell, DJ Funk, Jammin' Gerald, Traxman i DJ Slugo. Daft Punk su ga naveli kao inspiraciju u svojoj pjesmi 'Teachers' s albuma 'Homework' iz 1997. godine. Kroz izdavačku kuću Dance Mania objavio je niz dancefloor klasika, kao što su 'Bomb 96', 'Freak Like Me', 'Wicked', 'Back 2 Skool' i 'House-o-matic'.

Load the next article
Loading...
Loading...