Menu
Home Novosti Menu
Novosti

65% DJ-eva kaže da na svirkama ne puštaju svoju omiljenu glazbu

Novi podaci koje je otkrio Pirate pokazuju navike slušanja izvođača uz pomoć Spotify Wrappeda

  • Mixmag I Foto: Daniel Robert Dinu/Unsplash
  • 16 December 2022
65% DJ-eva kaže da na svirkama ne puštaju svoju omiljenu glazbu

Prema novom istraživanju Piratea, 65% DJ-eva ne pušta svoju omiljenu glazbu na nastupima.

Radeći s podacima iz Spotifyjevog sažetka za kraj godine, Spotify Wrapped, Pirate je pitao 260 DJ-a (anonimno) iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva za njihove rezultate za 2022. — zajedno s žanrom glazbe koju obično puštaju na nastupima. Rezultati pokazuju da 65% DJ-eva ne pušta svoje omiljene pjesme na gažama. Primjerice, jedan poznati techno DJ najviše je slušao grupu The Who, house DJ-u je naslušaniji žanr bio afro-pop a jungle DJ je tijekom godine najviše slušao - Lanu Del Rey.

Pirateovo istraživanje također je pokazalo da 63% DJ-eva navodi da se njihov glazbeni ukus mijenja s okolinom. Jedan britanski bass DJ je rekao: "Svako jutro se budim uz shoegaze/dream pop. Tijekom dana slušat ću tihe akustične ili jazz ploče. Noću ću slušati lirski snažnu glazbu (Nick Cave, Kae Tempest itd.) ili potpuno emotivnu elektroničku glazbu (Burial, Ross From Friends itd.). U klubovima su to uglavnom UKG i bass stvari s neobičnim hiperpop glazbom.”

Većina DJ-a ne koristi samo streaming uslugu Spotify, ali 75% je reklo da pronalazi novu glazbu u DJ setovima, a mnogi hvale SoundCloud. Drugi DJ je u izvješću rekao: “Uglavnom samo koristim SoundCloud za pronalaženje nove glazbe, odjeljak povezanih pjesama je odličan. Imaju i Station odjeljak koji generira popis pjesama na temelju onoga što ste slušali.” Osim streaminga, 60% DJ-eva reklo je da novu glazbu pronalaze preko prijatelja.

OVDJE pogledajte Pirateovo cijelo izvješće.

Load the next article
Loading...
Loading...