Menu
Home Novosti Menu
Eventi

D’n’B United - najveće okupljanje domaće drum'n'bass scene ovog vikenda u zagrebačkom Aquariusu!

Nastupit će preko 80 izvođača među kojima su i Funk Guru, Andrea Ljekaj, Babilonska, Banana Zvuk, Yesh i Tekitoka

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 10 May 2023
D’n’B United - najveće okupljanje domaće drum'n'bass scene ovog vikenda u zagrebačkom Aquariusu!

Ovaj vikend, 13. i 14. svibnja, u zagrebačkom klubu Aquarius, preko 80 glazbenih imena iz svih krajeva zemlje predstavit će mnogobrojne drum’n’bass podžanrove u jedinstvenom dvodnevnom glazbenom događanju - D’n’B United. Ovo najveće okupljanje domaće drum’n’bass scene kreće u subotu, 13. svibnja, u 14 sati na terasi kluba Aquarius, a zatim se seli od 20 sati na dva unutarnja floora kluba; A1 i A2. Sljedeći dan, u nedjelju, 14. svibnja, D’n’B United afterparty kreće u 14 sati i završava u 23 sata na terasi kluba. U popodnevnom dijelu programa puštat će se “lakši” drum'n'bass (liquid funk, intelligent, atmospheric i jazzstep), u subotu navečer na A1 flooru očekujte “tvrđi” drum'n'bass (neurofunk, darkstep techstep, hardstep i bass metal), a na A2 mainline drum'n'bass (ragga jungle, jump-up i drumstep).

Više od 80 izvođača, među kojima su i Funk Guru, Andrea Ljekaj, Babilonska, Banana Zvuk, Yesh i Tekitoka, predstavit će nekoliko generacija drum’n’bass scene koja se razvila početkom 1990-ih i postala jedan od najpopularnijih pravaca elektroničke glazbe u svijetu i u Hrvatskoj. Neki među njima su svoje DJ karijere već stavili na “mirovanje”, a nekima će ovo biti prvi javni nastup. Posebna zanimljivost će biti i “format” u kojem nastupaju, a to je back2back, odnosno u paru.

Idejni začetnici D’n’B United događanja je DROP kolektiv iz Zagreba koji se bavi promocijom bass glazbe (dubstep, grime i drum'n'bass). Kolektiv je aktivan od početka 2022. godine, a čine ga DJ-ji DMT, Ela i Fris, te grafički dizajner Robert Čanak (autor vizuala za D'n'B United). Svoje evente održavaju u klubovima Dva Osam i Pločnik na mjesečnoj bazi.

Ulaznice su u prodaji putem Core Event sistema. Pretprodaja po cijeni od 10,00 EUR traje do subote u 20 sati, a nakon toga se mogu kupiti na ulazu kluba po cijeni od 12,50 EUR do ponoći ili 15,00 EUR nakon ponoći.

Cijeli popis izvođača provjerite u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...