Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Novi trodijelni dokumentarac istražuje noćni život Berlina kao i posljednih pet desetljeća berlinske klupske zajednice

'EXZESS Berlin – Hauptstadt der Clubs' možete u cijelosti pogledati od 7. rujna

  • Mixmag/Pexels
  • 4 September 2023
Novi trodijelni dokumentarac istražuje noćni život Berlina kao i posljednih pet desetljeća berlinske klupske zajednice

Predstavljena je nova trodijelna dokumentarna serija, 'EXZESS Berlin – Haupstadt der Clubs', koja istražuje suvremenu kulturu noćnog života u Berlinu i prethodnih pet desetljeća njegove klupske zajednice. Kompletna serija - koju su zajednički naručili rbb i ARD Kultur - bit će objavljena 7. rujna u ARD Mediathek.

Tri epizode - 'The call of the night', 'The anarchy of the night' i 'The intoxication of the night' - ispričane su iz perspektiva onih koji su pomogli oblikovati i/ili živjeli gradski život/noćni život. Među njima su Britt Kanja, suosnivačica kluba 90 Grad, Westbam, fotograf Ali Kepenek, pjevačica Zazie de Paris, DJ Jauche ili Petra Schreiber, Hafenbar, plesni kolektiv ArtEmiss te DJ i producent ASA 808.

“Sudjelovanje u ovom dokumentarcu s našom queer, feminističkom i seksualno pozitivnom zabavom za prikupljanje donacija TOYS Berlin prilika je da skrenete pozornost na živahnu queer zajednicu u ovom gradu koja utjelovljuje različitost, svijest i društvenu svrhu”, kaže ASA 808 za Mixmag. “Uzbuđen sam što mogu pridonijeti predstavljanju načina na koji ovi događaji spajaju slavlje sa značajnim promjenama, ističući njihovu jedinstvenu mješavinu inkluzivnosti i osnaživanja, koju možete pronaći samo na određenim queer zabavama u Berlinu.”

“Berlinska klupska kultura je legendarna, globalni mit,” dodaju producenti Tim Evers i Lutz Pehnert. “Ovaj dokumentarac ponudio je priliku ispričati svoju priču od 1970-ih do danas – nešto što dosad nije učinjeno. Htjeli smo saznati što ga čini tako jedinstvenim: Što je to što ljude privlači u noć? 'Noć' je, naravno, vrlo fleksibilan termin kada su u pitanju berlinski klubovi... Bilo je to fascinantno putovanje. I sjajno je vidjeti da se neke stvari nikada ne mijenjaju: desetljećima je berlinska klupska kultura privlačila mlade ljude iz Njemačke i cijelog svijeta. Ljude koji dolaze na zabavu - ili pronaći (a ponekad čak i izgubiti) sebe u tim klubovima. To su prostori u kojima možemo biti slobodni na sasvim drugačiji način.”

'EXZESS Berlin – Hauptstadt der Clubs' trebao bi biti objavljen 7. rujna.

Load the next article
Loading...
Loading...