Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Drake je izvođač s najvećim brojem Shazama svih vremena

Reper je premašio 350 milijuna Shazama, a samo 'One Dance' ima 17 milijuna

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 23 August 2022
Drake je izvođač s najvećim brojem Shazama svih vremena

Kako bi proslavila svoj 20. rođendan, aplikacija Shazam koja služi za otkrivanje glazbe, objavila je zanimljive statistike tijekom dva desetljeća usluge - koja je premašila 70 milijardi Shazama tijekom tog vremena.

Drake se pokazao kao izvođač s najvećim brojem Shazama svih vremena - njegove su se pjesme 'shazamale' oko 350 milijuna puta, a samo pjesma 'One Dance' iz 2016., ima čak 17 milijuna Shazama.

Aplikacija je također otkrila da je prvi izvođač koji je dosegao 100 milijuna Shazama bio David Guetta i to 2015., dok je pjesma koja je najbrže dosegla 1 milijun Shazama bila stvar BTS-a 'Butter' i to u samo devet dana. Stvar 'Dance Monkey' koju izvodi Tones & I dosegla je 20 milijuna Shazama u samo 219 dana i sada je 'najshazamiranija' pjesma svih vremena s 41 milijunom Shazama.

Ova usluga otkrivanja glazbe prvi put je pokrenuta 2002. godine i to kroz sustav slanja tekstualnih poruka koji je tražio od korisnika da pozovu i prinesu svoj telefon blizu mjesta gdje se glazba reproducira prije nego što prime SMS koji identificira pjesmu. Prva pjesma koja je ikada bila tako 'shazamana' je 'Jeepster' od T. Rexa u travnju 2002.

Godine 2008. Shazam je lansiran kao aplikacija i u roku od dvije godine dosegao je prvih milijun Shazama na jednoj pjesmi - bila je to pjesma 'TiK ToK' od Ke$he, 2010. godine. Aplikacija se sada može pohvaliti mjesečnom bazom korisnika od 225 milijuna ljudi.

Shazam je također pomogao ojačati karijere izvođača u usponu, uključujući nigerijskog umjetnika CKaya čiji je remiks 'Love Nwantiti' dosegao prvo mjesto u svijetu i postao druga pjesma ikada koja je prešla milijun Shazama u tjedan dana. “Shazam je odigrao značajnu ulogu u mojoj karijeri”, rekao je za Apple Newsroom. “To je omogućilo milijunima ljudi diljem svijeta da otkriju mene i moj jedinstveni nigerijski zvuk. To me učinilo globalnom senzacijom čak i prije nego što sam počeo nastupati po cijelom svijetu.”

Ako vas zanima još statistike, provjerite je OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...