Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Four Tet radi na prvom albumu u tri godine

Nove pjesme mogle bi se pojaviti i prije njegovih nadolazećih Squidsoup nastupa

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 24 April 2023
Four Tet radi na prvom albumu u tri godine

Four Tet - pravog imena Kieran Hebden - najavio je da radi na svom sljedećem, 12. studijskom albumu, ujedno i prvom u tri godine. “TEXT055 soon,” tweetao je prošli tjedan aludirajući na sljedeću ploču u katalogu Text Recordsa, te je dodao “Radim na novom albumu”. Nakon toga je obznanio i da radi na live setu za Squidsoup showove: “Planiram izbaciti novu glazbu prije početka nastupa. Imam i stvari koje radim s Williamom Tylerom,” rekao je.

Najvaljeni album bit će mu prvi pod tim aliasom nakon 'Parallel', izdanja iznenađenja s 10 pjesama koje je stiglo na Božić 2020. Ploča je uslijedila nakon izdavanja planiranog LP-a pod nazivom '871' samo dan ranije. Iako nikakvi daljnji detalji o albumu nisu potvrđeni, rekao je obožavateljima da bi nova glazba mogla stići prije njegovih nadolazećih Squidsoup nastupa koji bi trebali početi u Los Angelesu 3. svibnja. Turneja - koja se održava zajedno s tvrtkom Squidsoup koja se bavi upečatljivim instalacijama - započet će s dvije noći u Hollywood Palladiumu u Los Angelesu početkom sljedećeg mjeseca prije odlaska u London na nastup u Alexandra Palaceu 23. svibnja.

Od objavljivanja albuma 'Parallel' 2020., Hebden je izdao niz pjesama pod svojim aliasom ⣎⡇ꉺლ༽இ•̛)ྀ◞ ༎ຶ ༽ৣৢ؞ৢ؞ؖ ꉺლ, kao i pseudonimima KH i 00110100 01010100. Pod imenom Four Tet, Hebden je surađivao s nizom cijenjenih glazbenika tijekom posljednjih godina, uključujući američkog umjetnika Williama Tylera, Madliba, kao i suradnje s Thomom Yorkeom i Burialom.

Load the next article
Loading...
Loading...