Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Google Assistant navodno može prepoznati samplove 'kraće od sekunde'

AI je otkrio isječke koji su godinama bili nepoznati, primjerice u pjesmama Daft Punka i Madliba

  • Mixmag I Foto: Pixabay
  • 1 March 2023
Google Assistant navodno može prepoznati samplove 'kraće od sekunde'

Googleova AI tehnologija Google Assistant može se koristiti za identifikaciju samplova iz pjesama “koji su kraće od sekunde”, tvrde korisnici Sample Hunting Discorda. Kako piše Tracklib, tehniku je otkrila zajednica Sample Hunting Discord koja je na taj način pronašla samplove iz pjesama Mobb Deepa, Nujabesa, Madliba i drugih.

Lobelia, suosnivač Sample Huntinga, koji je počeo detektirati samplove pomoću Googlea i Shazama 2016., otkrio je potencijal Google Asistenta dok je tražio reference na albumu 'Discovery' Daft Punka — posebno na pjesmi 'Face To Face' koju je koproducirao Todd Edwards.

Za Tracklib je otkrio: “Kada mi je Google Assistant pomogao pronaći 'South City Midnight Lady' od Doobie Brothersa kao gitarski sample u 'Face To Face' krajem 2021., shvatio sam da bi ova metoda mogla biti velika. Posebno zato što, u tom trenutku, nismo ni znali da je zvuk zaseban sample. Zapravo smo mislili da je to dio druge semplirane stvari.” Lobelia dodaje: “Prošao sam ono što sada zovemo 'Noć mnogih uzoraka' kad je pronađeno desetak samplova. Ne mogu opisati koliko je ludo bilo probuditi se uz ta otkrića!”

Član zajednice Sample Hunting, DJPasta, pronašao je drugu metodu, kako je objasnio: “Smislio sam metodu za pokretanje zvuka izravno sa svog računala u Google Assistant sa softverom koji se zove Bluestacks. Uglavnom sam isprobavao nekoliko samplova Todda Edwardsa koje sam tražio u to vrijeme. Na moje iznenađenje, Google Assistant pronašao je većinu njih. Na kraju sam došao na ideju da isprobam kraće samplove, poput pjesme 'Sometimes a Love Goes Wrong' Carrie Lucas. Ispalo je da Google Assistant čak može detektirati samplove kraće od jedne sekunde, kao i one koji su izrezani ili razvučeni”, otkrio je DJPasta.

[Via: Tracklib]

Load the next article
Loading...
Loading...