Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Hot Since 82 napokon na Fresh Wave Festivalu!

Jubilarni Fresh Wave okupit će od 11. do 13. kolovoza na mističnoj i jedinstvenoj banjalučkoj tvrđavi Kastel neka od najtraženijih imena s elektroničke scene

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 23 May 2022
Hot Since 82 napokon na Fresh Wave Festivalu!

Jubilarno izdanje Fresh Wave Festivala ugostit će neke od najcjenjenijih i najutjecajnijih izvođača sa svjetske muzičke scene, a imenima koji će ovog ljeta, od 11. do 13. avgusta nastupiti na fantastičnoj tvrđavi Kastel u Banja Luci pridružuje se i Hot Since 82!

Najavljen još 2020. godine kao jedan od headlinera Fresh Wave Festivala, zbog pandemije, a uslijed otkazivanja održavanja festivala te godine, Hot Since 82 sa nestrpljenjem isčekuje nastup na najvećem muzičkom festivalu u BiH! Dalei Padlei, odnosno Hot Since 82, britanski je DJ i producent, dobitnik DJ Awardsa, višestruko nominovan za različita priznanja u sferi elektronskog zvuka, obožavan je od najzahtjevnijih poklonika elektronske muzike. Jedna, gotovo bizarna situacija na afterpartiju na Ibizi vinula ga je u sam vrh industrije. Naime, nakon što je gotovo slučajno zavrtio svoju stvar ‘Let it Ride’, koju nije planirao izdati, a koja je raspametila prisutne, Dalei je skrenuo pažnju na svoj produkcijski rad, a nakon što je ta stvar zvanično objavljena 5. septembra 2011. godine, i došla do trećeg mjesta na Beatport listi, rođen je HOT SINCE 82!

Nakon izdanja ‘Let it Ride’ redali su se remixi i izdanja, a danas Hot Since 82 potpisuje više desetina izdanja, od čega dva studijska albuma i pozamašan broj zvaničnih DJ MIX izdanja! Nastupao je na svim velikim svjetskim binama, kao headlajner najvećih svjetskih festivala, a saradnju je ostvario sa svima koji nešto znače u svijetu elektronske muzike!

Premijerno stiže i na najveću binu Fresh Wave Festivala ovog ljeta, u subotu 13. avgusta, a ako je suditi po reputaciji koja ga prati priuštit će nam nezaboravnu večer i još jedno nezaboravno izdanje festivala, vrijedno jubilarne proslave povodom desog Fresh Wavea!

Podsjetimo, jubilarni Fresh Wave okupit će od 11. do 13. avgusta na mističnoj i jedinstvenoj banjalučkoj tvrđavi Kastel neka od najtraženijih muzička imena među kojima su: Adam Beyer, Sama' Abdulhadi, Technasia, Claptone, Buč Kesidi, Senidah, Kukus, Vojko V. Z++, Bad Copy, Smoke Mardeljano, Grše, Mladen Tomic, After Affair, Sinisa Tamamovic, Coeus, Woodie, Nebs Jack, a sada i Hot Since 82!

Podsjećamo da su putem ticket servisa kupikartu.ba u prodaji Early Bird trodnevne festivalske ulaznice u ograničenom broju i po najpovoljnijoj cijeni, namjenjene najbržim fanovima Fresh Wave Festivala. Također, povodom jubilarnog izdanja festivala vlasnicima trodnevnih ulaznica na raspolaganju je - i to potpuno besplatno - Fresh Wave Kamp! Napominjemo da je broj mjesta besplatnog kampa ograničen, tako da požurite i rezervišite najbolji smještaj za Fresh Wave 2022.

Kako bi na vrijeme obezbjedili svoje mjesto u festivalskom kampu potrebno je da se uz već kupljenu trodnevnu festivalsku ulaznicu prijavite na e-mail: [email protected] ili da to učinite pozivom na broj +387 65 975 106

Sve što vas zanima o najboljem muzičkom festivalu u BiH saznajte na www.freshwavefestival.com

Load the next article
Loading...
Loading...