Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Talijanski pas nanjušio tri tone kokaina u pošiljci banana

Joel, za kojeg kalabrijska policija kaže da ima “fini nos za kokain”, pronašao je pošiljku vrijednu 900 milijuna dolara na teretnom brodu iz Ekvadora

  • Mixmag I Foto: Ioana Cristiana/Unsplash
  • 19 May 2023
Talijanski pas nanjušio tri tone kokaina u pošiljci banana

Talijanski pas tragač otkrio je tri tone kokaina skrivenog u pošiljci banana iz Ekvadora. Pas po imenu Joel otkrio je pošiljku od 2.734 kilograma - procijenjenu na oko 900 milijuna dolara - u luci Gioia Tauro, u utorak (16. svibnja). Policija je uključila Joelov “fini nos za kokain” nakon što su carinici posumnjali u dva rashlađena kontejnera na teretnom brodu. Inače, luka Gioia Tauro se nalazi blizu mjesta gdje djeluju najveći svjetski trgovci drogom, kriminalna organizacija 'Ndrangheta.

Guardia di Finanza rekla je talijanskom državnom radiju da su se njihove sumnje dodatno povećale nakon provjere organizacije koja je isporučila banane - otkrivši da obično nije izvozila tako veliku količinu voća. Policija je upotrijebila uređaje za skeniranje na kontejnerima prije nego što je dovela Joela, kojeg se može vidjeti kako nestrpljivo skače na sanduke s bananama u videu koji je objavila Guardia di Finanza.

Ogromna pošiljka kokaina unutra, opisana kao “najčišće kvalitete i u savršenom stanju”, izvorno je bila namijenjena Armeniji i mogla je dostići vrijednost od više od 900 milijuna dolara, tvrdi policija. Dodali su da je samo nekoliko dana prije ove zapljene, u istoj luci, među egzotičnim voćem poslanim iz Ekvadora, pronađeno 600 kilograma kokaina, sa sanducima namijenjenim Hrvatskoj i Grčkoj. Nevjerojatnih 37 tona kokaina zaplijenjeno je u luci Gioia Tauro od siječnja, ali policija kaže da je i dalje na oprezu zbog metoda trgovaca koji se “stalno razvijaju”.

Load the next article
Loading...
Loading...