Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Izložba posvećena Italo Discu

‘ITALO DISCO – Never Stop Dancing!’ organizirana je u Frankfurtu, u muzeju moderne elektroničke glazbe MOMEM

  • Mixmag/Momem
  • 9 October 2024
Izložba posvećena Italo Discu

Izložba koja istražuje povijest Italo disca otvara se ovaj tjedan u frankfurtskom Muzeju moderne elektroničke glazbe [MOMEM]. Pod nazivom, ITALO DISCO – Never Stop Dancing, izložba se otvara 11. listopada i moći će se pogledati do 2. travnja.

Pokrenuta kao dio talijanskog gostovanja na Sajmu knjiga u Frankfurtu 2024., izložba će istražiti podrijetlo žanra uključujući kultne pjesme i izvođače kao što su Ryan Paris, Sabrina Salerno, RAF kao i utjecaj njemačkog producenta Philippa Lauera.

“Italo Disco nije bio samo zvuk 1980-ih - prepoznatljivi sintisajzeri, zašećereni gudački aranžmani i futuristički ritmovi definirali su jedinstveni žanr”, kažu iz muzeja. “Dok su klasici poput 'Self Control' i 'Another Life' osvajali međunarodne top ljestvice, klupske verzije bile su sveprisutne u legendarnim talijanskim mega-diskotekama. Izložba naglašava kako je Italo Disco utjecao na čikašku house glazbenu scenu i još uvijek je prisutan na plesnim podijima diljem svijeta.”

ITALO DISCO – Never Stop Dancing otvara se 11. listopada, a može se pogledati svaki dan osim ponedjeljka u MOMEM-u. Ulaznice nabavite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...