Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova biografija istražuje život J Dille

Knjiga koju je napisao Dan Charnas, bavit će se naslijeđem ovog hip hop producenta

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 31 January 2022
Nova biografija istražuje život J Dille

Biografija pod nazivom “Dilla Time: The Life And Afterlife Of J Dilla, The Hip-Hop producent Who Reinvented Rhythm”, bavit će se životom i karijerom J Dille. Knjiga izlazi u veljači, kreirao ju je Dan Charnas a uključuje preko 400 stranica priča o pokojnom hip hop producentu.

Godine 1999. Charnas je surađivao s Dillom dok je radio u diskografskoj industriji. Za potrebe biografije četiri je godine intervjuirao preko 150 ljudi - obitelji, prijatelja i suradnika J Dille. Knjiga prati djetinjstvo pokojnog hip hop producenta u Detroitu, sve do nominacije za GRAMMY kao i mračnih dana kad je otkrio da ima rijetku bolest krvi koja je kasnije bila uzrok njegove smrti.

U opisu knjige stoji: “Podjednako biografija, muzikologija i kulturna povijest, Dilla Time bilježi život i naslijeđe J Dille, glazbenog genija koji je transformirao zvuk popularne glazbe za 21. stoljeće.” Charnas također “premotava povijest američkih ritmova: od rođenja soula, do funka, techna i disca.” Opis knjige dodaje: “Dilla Time je drugačija vrsta knjige o glazbi, vizualno iskustvo s grafikom koja gradi te koncepte korak po korak, za obožavatelje i početnike, učeći nas da 'vidimo' i osjetimo ritam na jedinstven i ugodan način. Dilla Time je knjiga jednako divno orijentirana na detalje i jedinstvena kao i sama glazba J Dille.”

Knjiga je dostupna od sutra, 1. veljače, naručite je OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...