Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Iznimno jake tablete ecstasyja otkrivene u klubu u Manchesteru

Svaka tableta sadržavala je nevjerojatnih 477 mg MDMA-a

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 17 November 2021
Iznimno jake tablete ecstasyja otkrivene u klubu u Manchesteru

Najjače tablete ecstasyja ikad zabilježene u Velikoj Britaniji pojavile su se u neidentificiranom noćnom klubu u Manchesteru. Tableta pod nazivom 'blue punisher’, inače uobičajena vrsta koja se može naći u Velikoj Britaniji, imala je čak 477 mg MDMA-a što je trostruko ili četverostruko jači od normalne tablete ecstasyja. Laboratorij za analizu lijekova MANDRAKE na Manchester Metropolitan Sveučilištu testirao je tablete nakon što su pronađene u klubu u gradu, zaključivši da je njihova doza najjača ikad pronađena u zemlji.

S pronalaskom tih tableta raste strah od njihove opasnosti za posjetitelje klubova na sjeveru Engleske. Fiona Measham, direktorica organizacije za sigurnost droga The Loop, kaže da ove tablete “ilustriraju koliko opasan može biti nedostatak informacija o sadržaju MDMA u tabletama”, te dodaje da “nedostatak informacija o snazi može pretvoriti pilulu iz benigne u smrtonosnu.”

'Blue punisher' pronađen je u seriji super-jakih tableta u rasponu od 397 mg do 477 mg MDMA-a. Tablete je zaplijenilo osiguranje u neidentificiranom klubu u Manchesteru. Measham također sugerira da je pilula možda napravljena greškom, vjerojatno od strane 'juniora'. “Pretpostavljam da je vjerojatnije kako je riječ o slučajnosti a ne o namjeri. “Možda je šef otišao na ručak, a junior je ostao zadužen za prešu tableta i pogriješio je u konzistenciji. Varijacije u širini ove serije upućuju na nedosljednost amaterskog presinga”, rekla je.

Prosječna doza MDMA-a za odraslu osobu je oko 150 mg do 200 mg. Guy Jones iz Regent Testsa rekao je o ovim jakim tabletama: “Ovo je novi svjetski rekord. Nemoguće je isključiti da je jača ikada napravljena, ali broj tableta od 400 mg s rezultatima javnog testiranja mogao bi se izbrojati na jednoj ruci.”

Pročitajte i ovo: Korisnik Reddita ocjenjivao kako koja vrsta droge djeluje na stvaranje glazbe

Load the next article
Loading...
Loading...