Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pogledajte live set Jeffa Millsa među starogrčkim ruševinama

Improvizirani set izveden je zajedno s Prabhuom Edouardom i Jean-Phi Daryjem

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 25 January 2022
Pogledajte live set Jeffa Millsa među starogrčkim ruševinama

Tijekom vikenda, Jeff Mills je otišao na Delos, inače na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine, u blizini Mykonosa, u Grčkoj - gdje je izveo live set u pozadini 2500 godina starih ruševina. Nazvan "koncert ritualne snage", trajao je ok osat vremena a okupio je još dva glazbena čarobnjaka uz Millsa - indo-francuskog glazbenika Prabhua Edouarda i francuskog klavijaturista Jean-Phi Daryja. Inače, ova tri glazbenika čine glazbeni ansambl Tomorrow Comes The Harvest, projekt čiji je cilj ići iznad i dalje od uobičajenog zamišljanja nastupa uživo.

“Live na otoku Delos bilo je poput sna. Geografski položaj, situacija i cilj nisu stvari koje bih smatrao normalnim”, rekao je Mills u showu. Potpuno improviziran, show je “prerastao u nešto poetsko”, prema Millsu, “što je do ove prilike bilo samo zamišljeno kao produžetak onoga što smo pokojni veliki bubnjar Tony Allen i ja pokrenuli.” Sunset live održan je u srcu arheološke UNESCO-ve svjetske baštine na Delosu, mitološkom rodnom mjestu Apolona. Na otoku se nalaze amfiteatar, kipovi i ruševine drevne tržnice za koje se smatra da su izgrađene oko 600. p.k.

Pročitajte i ovo: Jeff Mills pokrenuo časopis o elektroničkoj glazbi

Set se odvijao “bez publike uživo, ali ispunjen svjetlošću i zrakom Mediterana – u Izidinom hramu. Nakon ovog iskustva, teško je zamisliti da smo svi isti ljudi (mentalno) kao prije nego što smo otputovali na Delos. Nisam siguran što točno, ali imam osjećaj da smo napredniji i uzvišeniji”, rekao je Mills.

Film nastao na temelju livea režirao je Christos Sarris, a uživo ga je emitirala Zaklada Onassis. U nastavku pogledajte Jeffa Millsa, Prabhua Edouarda i Jean-Phi Daryja kako izvode improvizirani live set.

Load the next article
Loading...
Loading...