Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Maga

Ugostili smo DJ-a i producenta koji je nedavno s kolegama - Emanuel Satie, Sean Doron, Tim Engelhardt i Yulia Niko - oformio kolektiv Scenarios

  • Mixmag Adria I Foto: DP Photography
  • 26 November 2022
My Top 3 Essentials: Maga

Rođen u Francuskoj a sada sa sjedištem u Portugalu, DJ i producent Maga može se pohvaliti izdanjima za neke od najpriznatijih izdavača dance glazbe, uključujući Flying Circus i Get Physical. Nedavno je zajedno s kolegama - Emanuel Satie, Sean Doron, Tim Engelhardt i Yulia Niko - oformio Scenarios, kolektiv, izdavačku kuću i seriju evenata. “Predstavljamo novu generaciju umjetnika koji funkcioniraju kao cjelina, a istovremeno zadržavaju svoju individualnost. Na taj način doista možemo rasti kao jedan” izjavio je njegov kolega Sean Doron.

Kao kolektiv upravo su objavili novo izdanje, 'Looking At The Sky' koji možete provjeriti OVDJE. U nastavku pak doznajte što Maga vrti u svojim setovima i zašto.

1. Frankey & Sandrino - Cephei

2. Mees Dierdorp - Las Paranas

3. Maga & Sean Doron - Starlight

m: Zašto si odabrao baš ove pjesme?

M: 'Cephei' je pjesma iz 2015. koju sam vrlo često puštao u svojim ranijim setovima. Svidjela mi se duboka neobičnost ove pjesme, a lead je bio nešto zbog čega sam je želio svirati i još uvijek je tako. 'Las Paranas' je pak pjesma koja mi daje onaj emotivni trenutak ekstaze tijekom ranih jutarnjih sati, negdje pored plaže sa suncem koje tek dolazi na horizont. 'Starlight' puštam cijelo ljeto i slušam je posvuda, od prijatelja artista do nepoznatih DJ-eva. Ostalo mi je u posebnom sjećanju čuti je cijelog prošlog ljeta!

m: Gdje si otkrio te pjesme?

M: 'Cephei' sam čuo od samih Francey & Sandrina na Staff Werku (Festival) 2015. 'Las Paranas' znam još iz Amsterdama - živio sam tamo skoro tri godine. Upoznao sam Meesa tijekom rada u studiju. Pustio je tu stvar i još mi daje taj poseban osjećaj. 'Starlight' je moja stvar, skupa sa Seanom Doronom, mojim partnerom u izdavačkoj kući. Producirali smo je u mom studiju u Portugalu početkom 2022.

m: U kojem dijelu seta misliš da bi ove pjesme najbolje funkcionirale?

M: Pa ima od svega pomalo u ove tri pjesme, možete ih puštati noću i ujutro kao i u emotivnim trenucima.

m: Koliko ti je važno vidjeti reakcije publike na pjesme koje sviraš; mogu li te reakcije utjecati na set listu na licu mjesta?

M: Mislim da je najvažniji dio ovog posla dobro čitati svoju publiku kako biste je kontrolirali na način na koji želite. Ako vibra na neki način ne funkcionira, uvijek djelujem, 100 posto, pokušavam prebaciti stvari i vratiti vibru. Vibra uvijek mora biti PRAVA.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...