Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Keith Flint dobio mural u Hackneyu

Napravljen je povodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana prevencije samoubojstava

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 10 September 2021
Keith Flint dobio mural u Hackneyu

U Hackneyu je otkriven mural u čast Keithu Flintu. Prikazuje pokojnog frontmena grupe Prodigy a nastao je u povodu Svjetskog dana prevencije samoubojstava 2021. Na muralu je radio street artist Akse, u suradnji s festivalom glazbe i mentalnog zdravlja Headstock. Ovo im nije prva suradnja, već su skupa radili u stvaranju murala Iana Curtisa iz Joy Divisiona za Svjetski dan mentalnog zdravlja 2020.

Pročitajte i ovo: “Ovo je za Keefa!” Prodigy najavili dokumentarni film

Spomenik Flintu financiran je od strane Crowdfunder kampanje koju je vodio Headstock, prikupivši preko 10.650 funti. Tim se nada i da će podići svijest o Svjetskom danu prevencije samoubojstava i sms službi za podršku mentalnom zdravlju, Shout 85258.
Kontekstualizirajući projekt, osnivač tvrtke Headstock Atheer Al-Salim rekao je: “Keith Flint bio je izvorni firestarter. Bio je pravi pionir u elektronskoj glazbi...Izvan scene borio se sa svojim mentalnim zdravljem i iskreno je govorio o svojim‘ mračnim razdobljima’. Nažalost, to je kulminiralo time što si je oduzeo život”, rekao je i zaključio: “Ovaj smo mural stvorili kako bismo se sjetili Keitha i osigurali da njegov plamen i dalje jako gori - ali i kako bismo podigli svijest o Shout 85258 i nevjerojatnoj sms podršci koja je aktivna 24 sata dnevno. Nadamo se da će mural pomoći svima koji ga vide i da će spoznati kako je podrška udaljena tek jedan sms”.

Liam Howlett iz Prodigya također je komentirao važnost djela, rekavši: “Svaka čast svima koji su se okupili kako bi se ovo dogodilo za cilj koji nam je tako blizu. Akse je učinio Keefa ponosnim.”

Mural se nalazi na adresi 62 Beechwood Road - manje od 100 metara od kluba Four Aces u kojem je bend svirao 1991. godine. Flint je preminuo u ožujku 2019. u 49. godini. Iz Prodigyja su potvrdili kako je uzrok smrti samoubojstvo.

Load the next article
Loading...
Loading...