Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kerri Chandler otkriva kako je napravio svoj prvi album nakon 14 godina, 'Spaces and Places'

Ploča je napisana i izvedena u 24 različita kluba

  • Mixmag I Foto: JOE FINCH
  • 9 July 2022
Kerri Chandler otkriva kako je napravio svoj prvi album nakon 14 godina, 'Spaces and Places'

Nakon najave novog albuma Kerrija Chandlera, prvog nakon 14 godina, a koji bi trebao biti objavljen ovog listopada, DJ i producent je otkrio kako je album nastao. 'Spaces and Places' je, kako kaže Chandler, napisan je i snimljen u 24 različita kluba tijekom nekoliko godina.

Producent rođen u New Jerseyju također je dodao da svaki svjetski poznati klub - uključujući klubove kao što su Sub Club, Ministry Of Sound i The Warehouse Project - ima posebno mjesto u njegovom srcu s 'posebnim odnosom' prema njemu i njegovom radu. U svom prvom velikom izdanju nakon 'Computer Games' iz 2008., Chandler istražuje house glazbu kroz svoja iskustva u klubovima i odaje poštovanje prostorima zahvaljujući kojima je razvio karijeru.

“Prvi put sam ušao u noćni klub kao dijete, s ocem. Dok je moj tata postavljao DJ opremu u The Rallye Racquet Clubu, osjetio sam magiju, vidio kako klupski prostor može zvučati i kako se možete u njemu osjećati." rekao je. “Fascinirala me snaga tih ogromnih Altec Lansingovih “Voice of the Theater” zvučnika i JBL subwoofera! U kasnim 80-ima bio sam 'zvučno razmažen' svirajući na nekoliko Richard Long Sound Systema u New Yorku i New Jerseyju.”

Kroz 24 pjesme snimljene i producirane u 'privremenom studiju za snimanje' u središtu svakog noćnog kluba, Chandler je izrazio koliko je svako mjesto i njegov sustav “jedinstven i specifičan”.
“Zbog toga sam, otkako sam prvi put otišao na turneju, bio na lošem glasu sa svojim tonskim provjerama u svakom prostoru u kojem sam nastupao. Uz pomoć inženjera u tim 'prostorima i dvoranama', nastojim izvući najbolje iz svakog sustava," kaže Chandler o novoj ploči. “Želio sam izraziti ljubav prema srcu svakog prostora, izvući najbolje iz plesnog podija i to sam pretočio na ovaj album, koji sam stvarao tijekom 4 godine u 24 kluba.”

'Spaces and Places' bi trebao izaći u listopadu. Više informacija o albumu pronađite OVDJE, a u nastavku poslušajte jednu od prvih izdanih pjesama snimljenih u londonskom Printworksu.

Load the next article
Loading...
Loading...