Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova knjiga istražuje berlinsku klupsku kulturu

“Coming To Berlin” očekuje se ovog svibnja a izdavač je Velocity Press

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 19 March 2022
Nova knjiga istražuje berlinsku klupsku kulturu

Potpuno nova knjiga o kultnoj berlinskoj klupskoj sceni, “Coming To Berlin: Global Journeys Into An Electronic Music And Club Culture”, očekuje se ove godine. Knjiga koja bi trebala biti objavljena u svibnju istražuje njemačku prijestolnicu tijekom desetljeća nakon "intimnih susreta s migrantima, doseljenicima i pridošlicama koji su grad učinili svojim".

“Coming to Berlin” također ima za cilj odmaknuti se od standarda Berlina kao “techno grada” i nada se rasvijetliti intimniju klupsku kulturu kroz intervjue, priče i susrete s glazbenicima.

Knjiga koju je napisao Paul Hanford, "bivši Londončanin" koji se kasnije nastanio u Berlinu, sadrži i priču samog autora. “'Coming To Berlin' razbija tradiciju percepcije Berlina kao techno ground zeroa i pokazuje pravu raznolikost i bogatstvo ovog grada”, stoji u opisu knjige. “Knjiga bilježi nijanse i detalje života u Berlinu koje će odmah prepoznati stanovnici grada, ali istodobno bilježi kreativnu, slobodnu bit grada za svakoga koga Berlin zanima i tko voli elektroničku glazbu.”

Pročitajte i ovo: Kako savršeno provesti 24 sata u Berlinu

“Coming To Berlin” bi trebao biti objavljen 5. svibnja, a uključivat će intervjue poput onih s osnivačicom Love Paradea Danelle DePicciotto, s Markom Reederom ali i nedavni intervju s mladim sirijskim izbjeglicom koji se nastanio u berlinskoj anarhičnoj klupskoj kulturi.

“Nešto što u svojim riječima ima ritmove grada, razumije nijanse kako ovo okruženje ima ulogu u glazbi. Tipa, družiš se s ljudima o kojima sam pisao, možda odete vani u provod i onda šetate parkom, uz kavu, sutradan”, rekao je Hanford. “Nadam se da će ljudi kroz knjigu osjetiti povezanost s umjetnicima, gradom i glazbom i onome što Berlin predstavlja kao nekakav nematerijalni svjetionik kreativne slobode.”

“Coming To Berlin” izlazi 5. svibnja putem Velocity Pressa. Više o tome saznajte OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...