Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Muškarac optužen u Australiji jer je navodno švercao 120 g kokaina u - Kinder jajima

Carinici su se iznenadili kada su Irca odveli na CT

  • Mixmag I Foto: Tasha Kostyuk/Unsplash
  • 9 January 2023
Muškarac optužen u Australiji jer je navodno švercao 120 g kokaina u - Kinder jajima

Irski državljanin optužen je u Australiji za pokušaj krijumčarenja 120 grama kokaina u šest kapsula jaja Kinder Surprise. Nakon što je u njegovoj prtljazi navodno pronađen pozitivan nalaz na prisutnost droge, australske granične snage (ABF) odvezle su ga u bolnicu Royal Melbourne na CT koji je otkrio prisutnost droge, priopćeno je iz ABF-a i Australske Federalne Policije (AFP). Kroz neko vrijeme izbacio je kapsule sakrivene u mliječnoj čokoladi u obliku jajeta, dakle u Kinder Surpriseu.

Optužen je za uvoz droge za što je predviđena kazna do 25 godina zatvora. Muškarac se pojavio pred prekršajnim sudom u Melbourneu 30. prosinca 2022. i zadržan je u pritvoru do kasnijeg datuma suđenja. O slučaju je govorio Chris Salmon, vd nadzornika AFP-a: “Interno krijumčarenje droge je idiotsko - postoji stvarni rizik da bi nešto moglo poći po zlu, rezultirajući potencijalno smrtonosnim predoziranjem drogom ili trajnim oštećenjem unutarnjih organa.” Ian Beasant, vršitelj dužnosti nadzornika ABF-a Aviation Travelers rekao je: “Ne isplati se riskirati svoje zdravlje pokušavajući prevesti drogu u našu zemlju jer su službenici ABF-a visoko obučeni za otkrivanje i osigurat će da budete zaustavljeni na granici.”

Kokain u Australiji jedan je od najskupljih na svijetu, a ulične cijene često stoje više od 300 USD. Po toj cijeni, 120 g kokaina ima procijenjenu uličnu vrijednost od 36.000 dolara (30.400 funti).

Load the next article
Loading...
Loading...