Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Gledajte kako techno umjetnica Kyoko stvara glazbu od vlastitih moždanih valova

Cijeli kreativni proces prikazuje se u kratkom filmu

  • Mixmag I Foto: JORDI CERVERA
  • 25 November 2022
Gledajte kako techno umjetnica Kyoko stvara glazbu od vlastitih moždanih valova

Techno umjetnica Kyoka tema je novog kratkog filma koji istražuje njezin kreativni proces i nadolazeći live nastup New Music Syntax. Film sadrži isječke iz govora i nastupa na Signals Festivalu 2022., održanom u listopadu u Funkhausu Berlin, a rezultat je film koji je pronicljiv i atmosferičan, i koji uranja u Kyokino jedinstveno umijeće. Naime, Kyoka je dala izmjeriti svoje moždane valove na tokijskim i berlinskim sveučilištima i upotrijebila ih je za izradu svoje najnovije kompozicije.

“Jako sam inspirirana sustavima ili navikama mozga. Pokušavam napraviti vlastitu sintaksu mozga i glazbe, koja je gotovo kao moj vlastiti glazbeni jezik, i dodjeljujem je svojoj glazbenoj kompoziciji nakon što provjerim moždane valove i analiziram ih što je više moguće,” rekla je ova umjetnica zvuka rodom iz Japana u razgovoru s redateljicom Raw Chicks Beate Kunath. “Ovo je zapravo prvi put da sam pokušala shvatiti kako funkcioniraju emocije ili kemija publike u stvarnom znanstvenom pristupu utemeljenom na teoriji, poput adrenalina ili dopamina. I pokušala sam to pripisati svojoj glazbi,” primijetila je.

Kratki film, koji su zajednički producirali Catalyst Institute for Creative Arts and Technology, valcons production & Nadia Says at Your Mom’s Agency, prikazuje zvuk i snimke testne izvedbe 'Kyoka presents New Music Syntax'. Predstava bi trebala biti dovršena i spremna za debi na Mutek Tokyju u prosincu.

Pogledajte film u nastavku.

Loading...
Loading...