Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Uskoro dolazi dugometražni film o Laurentu Garnieru

Legendarni DJ i producent održat će i live Q&A na londonskoj premijeri 9. srpnja

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 18 June 2022
Uskoro dolazi dugometražni film o Laurentu Garnieru

Dugometražni film o Laurentu Garnieru sljedeći mjesec izlazi u Velikoj Britaniji i Irskoj. Film pod nazivom Laurent Garnier: Off The Record, istražuje život francuske elektronske ikone, od njegovih ranih DJ dana u legendarnom manchesterskom noćnom klubu The Haçienda 1987. i njegovog utjecaja koji je transformirao pariški noćni život kasnih 80-ih na čelu Rex Cluba i kao su-osnivač labela F Communications. Film također dokumentira klupsku kulturu, prateći evoluciju plesne glazbe kroz New York, Chicago, Detroit, UK i Europu, a Garnier je u ulozi zanimljivog vodiča i naratora ovih seizmičkih kulturnih događaja.

89-minutni film režirao je Gabin Rivoire, a uključuje segmente intervjua s omiljenim dance glazbenicima kao što su Kerri Chandler, Blessed Madonna, Richie Hawtin, Kenny Larkin, Jeff Mills, Carl Cox i Peggy Gou. Londonska premijera trebala bi se održati u BFI Southbanku 9. srpnja, a održat će se i live Q&A s Laurentom Garnierom kao i after-party u Spiritland Royal Festival Hallu. Film je ranije prikazan na međunarodnim festivalima, uključujući i Manchester International Festival u srpnju 2021.

Još 2019. godine pokrenuta je Kickstarter kampanja za financiranje filma o čemu je Garnier rekao: “Tijekom godina, meni i mom menadžeru obraćali su se mnogi s prijedlozima da snimimo dokumentarac o mojoj karijeri. Oni koji me poznaju makar malo, znaju da sudjelovanje u filmskom projektu s jedinom temom 'ja, moj život, moj rad' ne bi bilo moguće bez originalnog i dubokog pristupa. To do sad nije bilo moguće. Međutim, malo po malo, ideja o dokumentarcu našla je dom u mom umu i mislim da je danas došlo vrijeme da to podijelim sa svijetom.”

Pogledajte trailer u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...