Menu
Home Novosti Menu
Novosti

LCD Soundsystem najavljuju novi singl, prvi u pet godina

'New Body Rhumba' snimljen je za nadolazeći Netflixov film, 'White Noise'

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 31 August 2022
LCD Soundsystem najavljuju novi singl, prvi u pet godina

LCD Soundsystem navodno objavljuju novu pjesmu, prvu u pet godina. Nova pjesma, za sad poznata kao 'New Body Rhumba', pojavit će se u nadolazećem Netflixovom filmu Noaha Baumbacha 'White Noise'. Grupa je posljednji put objavila originalnu glazbu 2017., izdavši album s 11 pjesama, 'American Dream', da bi 2019. objavili i live album 'Electric Lady Sessions'.

Variety je prvi put objavio vijest o njihovom novom izdanju a kasnije ju je za Pitchfork potvrdio i predstavnik benda. 'New Body Rhumba' pojavit će se u Netflixovom filmu kasnije ove godine. Spomenuti film nasato po romanu Dona DeLilla iz 1985. opisan je kao “apokaliptični akcijski film” temeljen na kataklizmičkoj željezničkoj nesreći. U filmu inače glume Greta Gerwig, Adam Driver, Don Cheadle i André 3000. Inače će 'White Noise' upravo danas, 31. kolovoza, premijerno biti prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu.

Posljednji originalni materijal LCD Soundsystema pojavio se nakon što se grupa ponovno okupila po prvi put nakon razlaza 2011. Tadašnjih sedam članova odsvirali su oproštajni nastup u New Yorku te iste godine prije nego su objavili box set ploču 'The Long Goodbye: LCD Soundsystem Live at Madison Square Garden’. Grupa se opet okupila 2016. kada su nastupili kao glavni izvođači na festivalu Coachella, a samo prošle godine odsvirali su niz koncerata u Brooklyn Steelu. James Murphy i njegov bend trebali su odsvirati 20 rezidencijalnih koncerata, ali su neke otkazali zbog pandemije.

U nastavku pogledajte trailer za 'White Noise'.

Load the next article
Loading...
Loading...