Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Local Suicide opet u Šibeniku!

Možete ih čuti u Tunelu ove subote, 11. svibnja

  • Mixmag Adria/Artemis Melanidou (Press)
  • 6 May 2024
Local Suicide opet u Šibeniku!

Nitko ne zna tako lijepo ugađati plesačima kao Local Suicide i nitko se tako slatko ne igra muzikom za DJ pultom Tunela kao Dina i Max koji opet dolaze u Šibenik, i to ovu subotu, 11. svibnja.

Njihova priča kreće tamo negdje 2008. godine kada je Brax Moody iz Münchena upoznao Grkinju iz Soluna Vamparelu, odnosno Dinu, a njihova suradnja na različitim projektima postupno je onda izrodila koncept Local Suicide u kojem djeluju kao DJ i producentski duo, ali i par. U službenim izvorima navodi se da je u prepoznatljivi Local Suicide zvuk utkana energična fuzija novog vala, EBM-a, post disca i dark techna kojemu su sami dali naziv technodisco, a u međuvremenu ih je Beatport proglasio jednom od ključnih figura u usponu dark disco scene.

Njihov radni kalendar je nevjerojatan jer gotovo da nema vikenda kada ne nastupaju u nekom klubu ili na festivalima diljem svijeta, a ono preostalo vrijeme između putovanja zrakom, morem i cestama na DJ izvedbe podredili su studiju i glazbenoj produkciji, svom labelu Iptamenos Discos, promociji i svim onim poslovima nužnima za opstanak u nemilosrdnoj glazbenoj industriji. Velikim radom i beskompromisnom ljubavlju prema muzici izbrusili su svoj stil do savršenstva i postali omiljeni DJ par mnogima, pa tako i hrvatskoj publici do koje je dobar glas o njima stizao i prije nacionalne premijere, od kolega s kojima su radili, a radili su i još surađuju s brojnim izvođačima koje voli publika Tunela - Theus Mago, Curses, Thomass Jackson, Felver - samo su neki od njih.

Otkako su 2021. pokrenuli vlastitu etiketu Iptamenos Discos, njihov rad je još žešći, ali su i kritike sve bolje, a oni sami još prisutniji u medijima koji su ishvalili njihov debut album ‘Eros Anikate’ kao i produkte njihova djelovanja na aktualnom projektu Dina Summer koji će uskoro iznjedriti i drugi album.

U Šibeniku su barem jednom godišnje i njihova pojava za DJ pultom uvijek bude senzacionalna, a tako će, vjerujemo, biti i ove subote.

Load the next article
Loading...
Loading...