Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Legendarni label house glazbe Madhouse Records prestaje s radom nakon 31 godinu

Izdavačka kuća, koju su 1992. zajedno pokrenuli Kerri Chandler i Mel Medalie, privukla je imena kao što su Roy Ayers, Demuja i Black Loops

  • Mixmag
  • 6 July 2023
Legendarni label house glazbe Madhouse Records prestaje s radom nakon 31 godinu

Izdavačka kuća Madhouse Records objavila je da prestaje s radom, 31 godinu nakon osnivanja. Label je pokrenut 1992. kao zajednički poslovni pothvat između DJ-a i producenta Kerrija Chandlera, poznatog i kao Third Generation, rođenog u New Jerseyju, i Champion Recordsa Mela Medalieja, glazbenog poduzetnika rođenog u Dublinu. Njih su se dvoje upoznali dok je Mel bio na putovanju u SAD-u ranih 90-ih. Madhouse je izvorno služio kao glavni outlet izdanja Kerrija i njegovih prijatelja producenata, a povremeno je Kerri objavljivao i neke novootkrivene talente.

Na web stranici Madhouse Recordsa stoji: “Madhouse Records, pod Melovim Champion Records kišobranom, uživa ogroman uspjeh tijekom godina otkako je duo udružio snage. Prvo izdanje Madhouse Recordsa bio je Kerrijev album 'A Basement, A Red Light and A Feeling', koji je bio pokretačka snaga izdavačke kuće, sa singlom 'I Got That Feeling' (Dreamer G) koji je licenciran za Atlantic Records.” Dalje ide poruka Raja Portera iz Champion Recordsa koji je rekao: “Naravno da smo tužni zbog kraja Madhouse Recordsa nakon nevjerojatnih 31 godine, međutim sve dobre stvari jednom završe. I Kerri i Champion imaju uzbudljive nove projekte u planu, i činilo se da je pravo vrijeme da zatvorimo label”.

Chandler je često objavljivao izdanja za izdavačku kuću pod raznim pseudonimima kao što su “a Night with Dick”, “Bobcat Trades” ili “Third Generation” — od kojih su mnogi obuhvaćeni kompilacijom od 25 pjesama izdanoj za proslavu 25 godina Madhousea. Tijekom svog rada, diskografska kuća prikupila je izdanja brojnih imena, među kojima su Jerome Sydenham, Dennis Ferrer, Demuja, Black Loops, pa čak i legendrani Roy Ayers čija je 'Good Vibrations' objavljena putem ovog labela. Kerrijev će rad sada biti premješten u izdavačku kuću Kaoz Theory, dok preostala diskografija Madhousea pripada Champion Recordsu.

Load the next article
Loading...
Loading...