Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Maxim, frontman Prodigyja, izbacio novi EP i seriju umjetnina 'Hope'

Maxim se za potrebe projekta udružio s umjetnikom Danom Pearceom

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 28 May 2021
Maxim, frontman Prodigyja, izbacio novi EP i seriju umjetnina 'Hope'

Frontmen grupe Prodigy, Maxim, udružio se s londonskim umjetnikom Danom Pearceom kako bi stvorio novi projekt - EP s četiri stvari i umjetničke instalacije - a sve pod nazivom “Hope”. Projekt je pokrenut 19. svibnja, samo za VIP gledatelje a od sada je otvoren za javnost, sve do 7. lipnja, u novoj londonskoj galeriji 99 Projects.

Skulpture i Maximov novi EP dolaze skupa s kratkim filmom u kojem se, uz Maxima pojavljuje i Pearceov sin, a parti ga soundtrack Maximove nove glazbe.

Pročitajte i ovo: The Prodigy podijelili snimku iz studija, rade na novoj glazbi

Artisti su tijekom lockdowna stvorili 50 skulptura u limitiranom izdanju, a ideja “Hopea” je ispričati priču o životu u pandemiji, s naglaskom na borbe s kojima su se mnogi suočavali kroz to razdoblje.

Evo što je Dan Pearce rekao o projektu i radu s Maximom: “Poznajemo se već nekoliko godina jer smo oboje izlagali u istim galerijama i međusobno se podržavali na izložbama, pa smo uvijek nekako pričali o mogućoj o suradnji. Lockdown nam je pružio tu priliku i željeli smo da projekt govori o ovoj teškoj godini, ali s pozitivinom porukom o važnosti nade.”

Par će donirati jednu od svojih skulptura za NHS Charities Together, kao i dobrotvornom udruženju za mentalno zdravlje YoungMinds i dobrotvornom domu za beskućnike Shelter u nastojanju da prikupe sredstva za one koji su najviše pogođeni COVID-om.

Najava Maximovog novog EP-a dolazi samo nekoliko dana nakon što su The Prodigy najavili povratak putem 15-sekundnog isječka iz studija; povratak je to nakon smrti Keitha Flinta 2019. Posljednje izdanje benda bilo je 2018. godine, album “No Tourists”.

A evo i Maximove izjave: “Bilo je tako uzbudljivo raditi na ovome. U vremenima smo neizvjesnosti, ali vjerujem da je odgovor na naše probleme - ljubav.

Ako želite vidjeti “Hope” kliknite - ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...