Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Music Declares Emergency izdali 'prvu svjetsku biljnu bioplastičnu ploču'

Kompilacija sadrži četiri pjesme koje potpisuju Bicep, Porridge Radio, Angel Olsen i Black Country, New Road

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 19 July 2022
Music Declares Emergency izdali 'prvu svjetsku biljnu bioplastičnu ploču'

Prvi biljni, bioplastični vinil izdala je britanska ekološka aktivistička organizacija Music Declares Emergency (MDE). Vinilna kompilacija sadrži četiri pjesme koje potpisuju Bicep, Porridge Radio, Angel Olsen i Black Country, New Road; svi izvođači inače izdaju na labelima Ninja Tune i Secretly.

Ova kompilacija nalazi se na 'prvoj' svjetskoj bioplastičnoj vinilnoj alternativi koju je razvio Evolution Music. U opisu MDE-a Crowdfunder tvrdi se da je Evolution Music stvorio ovaj materijal kako bi pomogao njihovoj misiji “dekarbonizacije proizvodnje fizičkih izdanja u glazbenoj industriji”.

Obje izdavačke kuće (Ninja Tune i Secretly) donirale su po dvije pjesme. Na kompilaciji će se naći Bicepova 'Isles' i 'Big Time' Angele Olsen. Music Declares Emergency već dugo podržavaju obje izdavačke kuće.

Kao dio kampanje NO MUSIC ON A DEAD PLANET, MDE će podijeliti 20 primjeraka putem lutrije na Crowdfunderu. Sudjelovanje košta 5 funti. Sve donacije za kampanju Crowdfunder pomoći će naporima Music Declares Emergencyja u Ujedinjenom Kraljevstvu da uvjeri profesionalce u glazbenoj industriji da traže ekološki prihvatljive načine za vođenje tržišta.

Peter Quicke iz Ninja Tunea je o tome rekao: “Vrlo je uzbudljivo isprobavati održive bioplastične vinilne preše, i to s tako briljantnim pjesmama! Svi volimo vinil, ali trenutni proizvodni proces uključuje značajnu količinu zagađenja, pa smo tražili alternative. Ogromna podrška Evolution Musicu u pronalaženju rješenja.”

Band Porridge Radio, koji se pojavljuje na ovoj kompilaciji, napisao je na Instagramu: “Uvijek razgovaramo o tome kako biti održiviji kao bend na turneji i to se ponekad čini nemogućim, ali ovakve stvari mi daju nadu.”

MDE, koji je pokrenut u Ujedinjenom Kraljevstvu u srpnju 2019. i od tada se proširio na tri kontinenta, podržava više od 6000 tvrtki, glazbenika i drugih profesionalaca u industriji. Organizacija još nije javno otkrila kako su napravili spomenuti biljni bioplastični vinil.

Dodatne informacije potražite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...