Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Miles High predstavlja novu pjesmu i spot ”Ja Sam Haus”

Novosadski producent kaže da je to njegov 'hommage house glazbi'

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 15 February 2022
Miles High predstavlja novu pjesmu i spot ”Ja Sam Haus”

Miles High, DJ i producent iz Novog Sada, predstavlja svoju novu, samoizdanu pjesmu i spot, “Ja Sam Haus”. Riječ je o, kako kaže, njegovom hommageu house glazbi: “Hteo sam da napravim nešto reprezentativno i od samog početka sam imao ideju kako to treba da zvuči, a te moje ideje se ostvaruju i kroz sam tekst pesme gde je haus muzika personifikovana i predstavlja se ljudima iz prvog lica”, objasnio je Miles High.
Kaže i da je pjesmu završio relativno brzo: “Kad sam napravio ritam i bassliniju, odmah sam pozvao Dorića (Kima Diaspora) koji je, kad je došao do mene da posluša, istog momenta hteo da ide u studio da snima. Posle kad sam čuo kako je vokal legao na sve, samo sam dodavao zvukove i dorađivao sitnice”.

Što se tiče spota, Miles High każe da su imali razne ideje ali su se na kraju odlučili za onu da spot prikazuje “prepirku između dva housea” ili , kako objašnjava: “Jedan je digitalni i moderan, dok je drugi više analogni i retro. Tako smo i podelili karaktere u videu. S jedne strane imamo Marka Dorića (Kima Diaspora) koji glumi digitaliju, luđi je i hiperaktivan, a s druge strane je Pera Šćepanović, old school i miran. Naravno, u pozadini se pojavljuju ljudi sa mojim (Miles High) maskama koji su zapravo predstavnici žurke i dobrog provoda. Na kraju spota se pojavljujem ja i skidam masku da bih rekao da sam u stvari ja taj haus.”
Spot potpisuje “MEX Production” s kojima je surađivao na prvom spotu za pjesmu “Daj Mi Malo”.
Snimanje je bilo je dosta iscrpljujuće jer je trajalo samo jedan dan, a radili smo u iznajmljenom stanu u centru Novog Sada. Jedna mala anegdota sa snimanja je da sam se ja sve vreme brinuo da niko ne skapira da se tu nešto snima (jer ipak, iznajmljeni stan), ali me je na kraju odao jedan Instagram story. Vlasnik stana je nekako došao do toga i video da je u stanu sve bilo razmešteno. Ali na kraju je sve ispalo ok, jer ipak smo mi jedna fina masa i stan je ostao onako kako smo ga zatekli. Finalni proizvod je ispao fantastično i nadam se da će dopreti do publike jer je spot, ali i sama pesma dosta specifična”, zaključio je Miles High.

Spot pogledajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...