Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kavinsky se udružuje s The Weekndom za novi album

Francuski producent potvrdio je da sprema svoje prvo izdanje u devet godina

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 15 February 2022
Kavinsky se udružuje s The Weekndom za novi album

Legenda elektro-popa Kavinsky vraća se novim albumom, prvim u devet godina.
Hitmejker i producent koji stoji iza hita 'Nightcall' objavljenog 2011. najavio je svoj povratak još u lipnju 2021. kada je na Instagramu objavio dvosmislenu fotografiju na kojoj je pisalo: “Kavinsky reborn: The story goes on”.

Nakon toga, Kavinsky je objavio svoj prvi singl od 2013., 'Renegade', da bi prošli tjedan izbacio 'Zenith' s francuskom pjevačicom Prudence i producentom Morganom Phalenom, te je potvrdio svoj sljedeći album, 'Reborn'.

Kavinsky je također najavio suradnju s The Weekndom koja bi, prema producentu, trebala "uskoro" izaći. Par je već radio zajedno 2013. na 'Odd Looku'. “Nešto bi se moglo dogoditi, nešto bi se moglo dogoditi vrlo vjerojatno”, rekao je za NME. “To će se uskoro dogoditi, a on je još uvijek tako fin momak”, dodao je, otkrivši da “dugo vremena” pregovaraju o novom izdanju.

“Prvi album je zapravo bio album iz svoje ere. Kad ga sad slušam, zvuči kao da je iz prošlosti. S ovim novim albumom pokušao sam dobiti nešto bezvremensko”, rekao je Kavinsky.

Kavinskyjev prvi album 'Outrun' debitirao je 2013. sa pregršt hitova; bila je ploča koja namjerno podsjeća na 80-e odajući počast legendama synth-popa tog doba.

“To je mnogo topliji zvuk, opušteniji, manje uzbuđen zvuk. Ako usporedite zadnji album s vožnjom brzog auta, ovdje se više radi o laganoj vožnji,” rekao je za NME za nadolazeću ploču. “S prethodnim albumom niste mogli otvoriti prozor! To nije bio dio nikakvog glavnog plana, samo sam ja snimao glazbu i bio umjetnik kakav jesam i to je izašlo. Ima i nekih pjesama koje su slične onima koje sam radio u prošlosti.”

Kavinsky je također govorio o osjećaju pritiska nakon objavljivanja svog hita 'Nightcall' iz 2011. godine: “Bio sam uplašen. Bilo me je strah zamisliti kakva će moja glazba biti nakon tog uspjeha. Napravio sam dva koraka unatrag i počeo zamišljati što ću nakon toga snimiti, svojim vlastitim tempom", rekao je.

'Reborn' bi trebao biti objavljen 25. ožujka. Naručite ga ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...