Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nightmares on Wax najavljuje live izdanje albuma 'Shout Out! To Freedom...'

Snimljen u Pikes Ibizi, bilježi radost zajedničkih stvaranja i nastupanja

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 26 September 2022
Nightmares on Wax najavljuje live izdanje albuma 'Shout Out! To Freedom...'

Nightmares on Wax najavio je izlazak live albuma za 28. listopada. Album je snimljen u Pikes Ibizi, a riječ je o live izdanju albuma 'Shout Out! To Freedom...'. Ovo izdanje prati njegov povratak na Glastonbury Festival ranije ove godine i turneju u Velikoj Britaniji, s bendom koji čine George Evelyn aka DJ E.A.S.E, Haile Supreme, Michael Alcaras, Antonie Blakstad, Marlon Lopez, Omar Alcaide, Alessandro Doretto i Kwake Bass. Prva pjesma 'Imagineering (Live)' već je dostupna za slušanje, provjerite je OVDJE.

Pročitajte i ovo - Nightmares On Wax: “Rave pokret je bio kao jazz prije 100 godina“

“Ovaj live album bilježi trenutak kad smo izašli iz lockdowna i kad smo napokon bili u mogućnosti ponovno biti zajedno i ponovno nastupati” objašnjava Nightmares on Wax. “Svirali smo ovo uživo sa svim glazbenicima s Ibize, Haile Supreme došao je iz New Yorka nakon dugo vremena i mogli smo nastupiti u legendarnom Pikes Ibizi. Bio je to naš prvi nastup u pandemiji i bio tako poseban osjećaj. Biti dio povijesti baš na Ibizi mi je posebno drago jer je Ibiza moj dom. Ovaj live album bilježi tu energiju i vibru kao i sve divne ljude koji su odabrani da nam se pridruže na događaju.”

Provjerite i ovo: Cover Mix: Nightmares On Wax

Iako ima devet albuma, čini se da ga je izolacija natjerala na promjenu ritma, možda pojačanu emocionalno vođenim, slavljeničkim osjećajem zbog nadolazećeg live albuma. “Svirao sam bez prestanka 10 godina i to je iskustvo bilo prekrasno, ali me također emocionalno iscrpilo. Kao kreativac uvijek sve preispituješ”, nastavlja on. “Dakle, to što sam imao vremena i prostora značilo je da sam mogao duboko zaroniti u te stvari. Sve je bilo vezano uz povratak samom sebi; dok sam bio kuće sa suprugom i kćeri shvatio sam da zapravo nisam bio tu kako treba. Kao da sam se probudio i shvatio što zapravo imam.”

Dok čekate nadolazeći live album - koji možete naručiti OVDJE, preko Warp Recordsa - u nastavku možete pogledati video nastupa u Pikesu.

Load the next article
Loading...
Loading...