Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Otkrivena je do sad nepoznata stvar Frankieja Knucklesa

Objavit će se u sklopu Frankie Knuckles Daya

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 27 August 2021
Otkrivena je do sad nepoznata stvar Frankieja Knucklesa

Pronađena je dosad nepoznata i neobjavljena pjesma Frankieja Knucklesa. Otkriven na staroj reel-to-reel traci, zove se “I Want the Love of My Own” i potječe iz nekih prvih studijskih sesija ove house legende 80-ih.
Stvar je obnovio i pažljivo miksao Knucklesov bliski suradnik Eric Kupper. Par je radio zajedno kao partneri u studiju od 80 -ih na ovamo.
Pjesma će se objaviti u listopadu, povodom 35. obljetnice “You Can't Hide”, prve ploče Knucklesa. Pjesma će biti popraćena nizom remiksa drugih house umjetnika, kao i nizom novog mercha.
Najava se podudara s Danom Frankieja Knucklesa, godišnjom proslavom koja je pokrenuta 2004. godine kako bi se odala počast zvijezdi.

Pročitajte i ovo: Chicago House klasici nastali prije 1990.

Kao ključna osoba u razvoju house glazbe u Chicagu, Knuckles se dugo smatrao pionirom housea. Od njegove smrti 2014., u dobi od 59 godina, njegovo naslijeđe i ugled samo su jačali.

Zaklada Frankie Knuckles pokrenuta je 2014. godine kao neprofitna obrazovna i kulturna organizacija koja ima za cilj nastaviti misiju DJ -a i producenta a to je donositi glazbu u škole, uhvatiti se u koštac s LGBTQ+ beskućništvom među mladima i potaknuti istraživanje AID -a. Projekt ponovnog izdavanja nada se da će reklamirati rad Zaklade.

Load the next article
Loading...
Loading...