Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Čovjek koji je pretrpio ozljedu mozga kaže da su mu lekcije DJ-inga "značajno" pomogle u rehabilitaciji

Učenje kako DJ-irati pomoglo mu je “ponovno probuditi” mozak godinama nakon što je zadobio ozljede

  • Mixmag/Pexles
  • 22 May 2024
Čovjek koji je pretrpio ozljedu mozga kaže da su mu lekcije DJ-inga "značajno" pomogle u rehabilitaciji

David Wilson, 38-godišnji muškarac iz Basingstokea u Velikoj Britaniji, rekao je da je učenje DJ-inga "značajno" pomoglo da mu se ponovi mozak nakon što je pretrpio ozljedu. Wilson, koji je uboden u oči u neprovociranom napadu 2005. godine i tako pretrpio oštećenje mozga, bio je u rehabilitaciji zbog ozljede, javlja BBC.

Pod pseudonimom MC 3-Bee, Wilson nastupa kao Drum'n'Bass DJ i MC, a DJ-ingu ga je podučavala DJ Emma Ryalls. Ona je mentorirala i Davida Wilsona ali i 35-godišnju Ashleigh Crowley, koja je također pretrpila ozljedu u teškoj prometnoj nesreći 2007. godine.

I Wilson i Crowley prvi su put nastupili na showcaseu u Salisburyju u petak, 17. svibnja, testirajući svoje nove vještine. Event je vodila Sophia Violet, s dodatnim nastupima Keltza i Zeph Miles, u Rude Giant Beer House u Salisburyju. Sav prihod od događaja odlazi u dobrotvorne organizacije koje se bave rješavanjem problema napada s noževima.

U razgovoru za BBC uoči njegovog nastupa prošlog tjedna, Wilson je objasnio: “Malo sam nervozan, ali kad krenem bit ću dobro. Moje misli su malo mutne, ne mogu se predugo usredotočiti na nešto, a da se ne zbunim. Sad učim opet hodati.” Wilsonova mama je također dodala da su njegove lekcije s Emmom “značajno probudile mozak”, napominjući da je “počeo pisati te tekstove” kao MC. "Imam supermoć", rekao je, objašnjavajući da sada može naučiti tekst pjesme “od riječi do riječi”.

[Via BBC]

Load the next article
Loading...
Loading...