Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Predstavljena prva svjetska 'pilula za liječenje mamurluka'

Pilula navodno razgrađuje 70% alkohola u tijelu nakon samo 60 minuta

  • Mixmag I Foto: ISABELLA MENDES
  • 5 July 2022
Predstavljena prva svjetska 'pilula za liječenje mamurluka'

Nova "pilula za liječenje mamurluka" lansirana je u Velikoj Britaniji a tvrdi se da razgrađuje konzumirani alkohol prije nego što dospije u jetru. Pilula, novi projekt švedskog brenda Myrkl, navodno razgrađuje 70% alkohola u tijelu nakon samo 60 minuta smanjujući učinke mamurluka.

Paket od 30 pilula košta 30 funti online, a za potpuni učinak trebaju se popiti dvije. Prvu treba popiti 12 sati prije konzumiranja alkohola, prema uputama proizvođača, a drugu sat vremena prije. Rečeno je da pilula nastavlja djelovati 12 sati.

Myrkl tvrdi da su stvorili "prvi proizvod u povijesti koji učinkovito razgrađuje alkohol" nakon 30 godina izrade. Od početka rada na piluli, još 1990. godine, švedski znanstvenik Johan de Faire, odradio je temeljito istraživanje i razvoj. Međutim, čudotvorna pilula mogla bi biti predobra da bi bila istinita prema stručnjacima - a oni nisu uvjereni da će u potpunosti eliminirati učinke. Govoreći za i Newspaper, glavni istraživač na Odsjeku za farmakologiju na Sveučilištu u Utrechtu, Joris Verster, rekao je: “Nema znanstvenih dokaza da je ovaj proizvod učinkovit protiv mamurluka. Nikada nije istražen u ovom kontekstu.”

Označena kao “dodatak prehrani”, pilula sadrži vitamin B12, Bacillus Coagulans, Bacillus Subtilis i aminokiselinu L-Cystein, a svi oni pomažu razgraditi alkohol u vodu i ugljični dioksid. Forenzički farmakolog Paul Skett, koji se specijalizirao za metabolizam alkohola, također je za i Newspaper rekao da “istraživački rad koji je objavio Myrkl zapravo kaže da trebate uzimati tabletu najmanje tjedan dana prije pijenja, a također objašnjava da ona smanjuje apsorpciju alkohola korištenjem probiotika, koji izgledaju kao normalne bakterije.
"Naravno, ovo bi moglo smanjiti ozbiljnost mamurluka i pretpostavljam da bi moglo djelovati u tom smislu", rekao je. "Da biste zapravo očistili alkohol iz tijela, potreban vam je koenzim u jetri koji se zove NAD, a za njegovu proizvodnju potrebna vam je fruktoza."

Load the next article
Loading...
Loading...