Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pinterest predviđa rast popularnosti 'rave estetike' ove godine

Pretraga pojma 'berlinska rave moda' porasla za 250%

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 25 March 2023
Pinterest predviđa rast popularnosti 'rave estetike' ove godine

Novo godišnje izvješće moodboard platforme Pinterest predviđa da bi “rave kultura i moda” mogli doživjeti skok u popularnosti ove godine. Izvješće, koje je također predvidjelo trendovski porast superhrane, origamija, narančaste boje i pool partyja s psićima, očekuje da bi “rave moda” također mogla biti u porastu. Prema predviđanjima Pinteresta, “rave kultura će vladati u nadolazećoj godini”, s porastom pretraživanja “odjeća za house glazbu”, za 185%, i “berlinske rave mode”, za enormnih 250%.

“Dok se generacija Z i milenijalci oporavljaju od više od dvije godine karantene, sad su spremni preuzeti noćne klubove, rejvove i house partyje diljem svijeta,” predviđa Pinterest. “Techno stil, rave house moda su u trendu.” Također se navodi u izvješću da je porast pretraživanja “rave party estetike” porastao za 35%, a “techno stila” za 60%, dok se pojam “music mixer” pretraživao za više od 115% no inače.

Kao platforma, Pinterest privlači 445 milijuna korisnika širom svijeta i tvrde da su točno predvidjeli 80% od svoja prethodna četiri godišnja Pinterest predviđanja. “Generacija Z i milenijalci ponovno raspiruju ljubav prema rave kulturi i njezinoj prepoznatljivoj estetici. Ljudi žele pronaći inkluzivne, oslobađajuće prostore gdje se mogu opustiti i obući kako god žele,” tvrde.

Rave moda samo je jedan od 27 prijavljenih trendova za ovu godinu koje argumentira Pinterest, a među ostalim trendovima su i “primal workouts”, “romcom core” i - “walk-in tuševi”. Pinterest tvrdi da znanost koja stoji iza njegovih predviđanja trendova dolazi od “mjeseci stručne analize”. “Trendovi na Pinterestu održavaju mjesečni rast 21% dulje od trendova drugdje na internetu.”

Cijelo izvješće pročitajte OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...