Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo osnivač Azymutha, Ivan ‘Mamão’ Conti

Opisivan je kao jedan od “najvećih bubnjara u povijesti”

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 18 April 2023
Preminuo osnivač Azymutha, Ivan ‘Mamão’ Conti

Ivan 'Mamão' Conti, jedan od osnivača brazilskog jazz-funk trija Azymuth, preminuo je u 76. godini. Vijest o njegovoj smrti potvrdili su danas putem Instagrama supruga pokojnog glazbenika Sandra Conti i njezina djeca Ivana i Thiago. Sandra je objasnila da je “nakon 50 zajedničkih godina” Ivan preminuo u ponedjeljak, 17. travnja. “Slomljenog srca, moja djeca i ja objavljujemo da je Ivan Miguel Conti Maranhao preminuo 17. 4.”, napisala je. “Bdijenje će biti 20.4., a vrijeme će biti potvrđeno naknadno.”

Opisan kao “jedan od najvećih bubnjara u povijesti”, Conti je bio voljeni član grupe Azymuth osnovane 1973. uz Josea Roberta Bertramija i Alexa Malheirosa. Azymuth su izdali brojne albume preko Milestone Recordsa s inspiracijom crpljenom iz brazilskog funka, sambe i jazza, a pomogli su i u produkciji albuma za Anu Mazzotti i Madliba.

Godine 1996., Azymuth su snimili svoju prvu ploču za Far Out Recordings pod nazivom 'Jazz Carnival', a nastavili su objavljivati na toj izdavačkoj kući sa sjedištem u Velikoj Britaniji do 2020. godine. Conti je visoko cijenjen kao jedan od najboljih brazilskih udaraljkaša koji je izdao niz solo ploča uključujući 'The Human Factor' na Milestoneu 1984. “Shrvani smo i šokirani viješću da je naš dragi prijatelj Ivan "Mamão" Conti preminuo jutros,” oprostili su se od Contija i iz Far Out Recordingsa.

Pročitajte i ovo: 20 godina Kontrapunkta

Load the next article
Loading...
Loading...