Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo legendarni jazz glazbenik Pharoah Sanders

Prošle godine objavio je album s Floating Pointsom

  • Mixmag I Foto: ERIC WELLES NYSTRÖM
  • 26 September 2022
Preminuo legendarni jazz glazbenik Pharoah Sanders

Legendarni jazz glazbenikPharoah Sanders preminuo je u 81. godini. Vijest je objavila izdavačka kuća Luaka Bop, koja je objavila Sandersov hvaljeni album 'Promises' u suradnji s Floating Pointsom 2021. godine. “S tugom javljamo da je Pharoah Sanders preminuo”, stoji u priopćenju na Twitteru. “Umro je mirno okružen ljubavlju obitelji i prijatelja u Los Angelesu ranije jutros. Uvijek i zauvijek najljepše ljudsko biće, neka počiva u miru.”

Sanders, rođen kao Farrell Sanders 1940., počeo je surađivati sa Sun Raom 1960-ih nakon preseljenja u New York, koji mu je navodno dao ime Pharoah. Ubrzo nakon toga postao je član benda Johna Coltranea, svirajući s Coltraneom do njegove smrti 1967. godine. Paralelno s tim i tijekom 1970-ih, Sanders je počeo izdavati vlastite ploče - uglavnom za etiketu Impulse! - sa svojim debitantskim albumom 'Pharoah's First' koji je objavljen 1965. Upravo prošle godine objavljen je Sandersov prvi novi album u više od desetljeća. 'Promises' je rezultat suradnje sa Samom Shepherdom - poznatim kao Floating Points - snimljen 2019. s Londonskim simfonijskim orkestrom.

“Moja dragi prijatelj preminuo je jutros”, glasila je Shepherdova izjava nakon objave Sandersove smrti. “Tako sam sretan što samo znao ovog čovjeka i svi smo blagoslovljeni što njegova umjetnost ostaje s nama zauvijek. Hvala ti Pharoah”.

Load the next article
Loading...
Loading...