Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Primal Scream slave 30 godišnjicu 'Screamadelice' uz tri posebna izdanja

Među novim izdanjima je i nikad prije objavljeni remiks njihovog omiljenog koproducenta Andrewa Weatheralla

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 3 August 2021
Primal Scream slave 30 godišnjicu 'Screamadelice' uz tri posebna izdanja

Primal Scream i Sony Music udružili su se za tri posebna izdanja povodom proslave 30. obljetnice “Screamadelice”. Kako bi obilježili tri desetljeća od objavljivanja tog klasika, izbacili su 10-dijelni 12“ ”Screamadelica” boxset koji uključuje prethodno neobjavljeni remix Andrewa Weatheralla, dvostruki vinilni disk, te neobjavljenu “Demodelicu”.

Pročitajte i ovo: Noel Gallagher: “Uzeo sam ecstasy i tek mi je onda elektronička glazba imala smisla”

Od objave 1991., “Screamadelica” je ostala referentna točka sudara klupske kulture i rock utjecaja, pretvarajući Primal Scream u jedan od najcjenjenijih bendova 20. stoljeća. Album je dobio Mercury Prize i izbacio je čak deset hit singlova uključujući “Movin' On Up”, “Loaded” i “Come Together”. Od tada se nalazi na brojnim listama najvećih albuma 90 -ih.

10-dijelni 12” “Screamadelica” singles box, koji izlazi 17. rujna, sadrži neobjavljeni remiks pjesme “Shine Like Stars” od njihovog omiljenog koproducenta albuma, pokojnog Andrewa Weatheralla. U listopadu će izaći “Demodelica” koja sadrži rane demo snimke i mixeve nastale tijekom snimanja albuma.

Osnivač i pjevač grupe Primal Scream, Bobby Gillespie, prošlog je mjeseca razgovarao za Vice o važnosti “Screamadelice”: “Nevjerojatan je osjećaj stvoriti album koji, kad uđete u trgovinu ploča, možete vidjeti na zidu zajedno sa albumima kao što su “Ziggy Stardust”, “Transformer” i “Never Mind the Bollocks”. Vidite “Astral Weeks” Vana Morrisona, pa prvi album Velvetsa i onda vidite “Screamadelicu”. A onda vjerojatno i Led Zeppelin IV. I znate što? Nisam to mogao sanjati ni u najluđim snovima, kad smo pokretali bend.”

Pročitajte i ovo: Kronike plesnog podija: In memoriam Andrew Weatherall

“To je čista ploča. Dolazi iz srca, iskrena je i jako smo ponosni što smo u tome uspjeli. To je također odličan dokument vremena - jer sve je bilo baš tako. Bili smo vani u klubovima, uzimali ecstasy i živjeti rock and roll život.”

Primal Scream ‘Screamadelica’ 12 ”Singles Box i dvostruki vinilni disk bit će dostupni 17. rujna, a “Demodelica” izlazi 15. listopada.

Ovdje možete naručiti sva 3 izdanja.

Load the next article
Loading...
Loading...