Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Tibasko

Razgovarali smo s britanskim elektroničkim duom koji je Pete Tong s BBC Radija 1 prozvao - 'Future Stars of 2021'

  • Mixmag Adria I Foto: Tibasko press
  • 31 July 2021

Britanski elektronički dvojac TIBASKO, za koje Pete Tong s BBC Radija 1 kaže da su 'Future Stars of 2021', učinkovito se etablirao kao dobavljač epskog, vrlo melodičnog zvuka elektronike koji obuhvaća breakbeat, melodic house, trance i techno.

Uz Kenovu pozadinu u indie rocku i Andyjevo iskustvo kazališne zajednice, par kombinira ove ličnosti u svojim produkcijama s ciljem da pobudi emocije kako za kućno slušanje tako i za plesni podij. Njihova izdanja podržali su artisti kao što su Denis Sulta, The Blessed Madonna, John Digweed, Hammer, TSHA... a ovog ljeta vidjet će ih u lineupovima zajedno s Bicep Skreamom, Jaguarom i Prospom.

Nedavno su objavili izdanje ’The One / Let Me Tell You’ na Another Rhythm / ThreeSixZero Recordingsu. Izdanje je imalo veliku podršku poput Annie Mac, Bena Malonea, Petea Tonga, Jacka Saundersa, dospjelo je na Beatport ljestvice a i vi ga možete nabaviti - ovdje.

Dečki su za Mixmag Adriju otkrili koje stvari obavezno vrte u svojim setovima i zašto a evo koje tri stvari su izabrali.

1. Joris Voorn – Goodbye Fly

2. Baby T – I Wish

3. O’Flynn - Mesablanca (O’Flynn & Ekhe Dub)

m: Zašto ste odabrali baš ove tri pjesme?

T: Osim glazbe koju mi radimo, ovo su stvari koje svakako uđu u većinu naših setova. Jednostavno su idealne za toliko situacija, bilo da donose više energije na plesni podij ili nas vode prema dubljoj, mračnijoj atmosferi.

m: Gdje ste ih pronašli?

T: Obično kopamo po Bandcampu kako bismo pronašli nove stvari. Baby T-jev “I Wish” bio je mali dragulj na koji smo slučajno naletjeli, dok smo oduvijek bili veliki obožavatelji Jorisa Voorna i O'Flynna pa ionako pratimo njihova izdanja.

m: U kojem dijelu seta obično svirate ove stvari?

T: Nekoliko puta smo svirali “Goodbye Fly” Jorisa Voorna kao našu uvodnu pjesmu i to samo podiže energiju na drugu razinu. “I Wish” i “Mesablanca Dub” visokooktanske su pjesme s ogromnim, dojmljivim basom, pa osjećamo kao da su savršene za one trenutke kada želite unijeti dublju atmosferu na plesni podij.

m: Kako ekipa reagira na njih?

T: Iskreno, gotovo svaki put publika podivlja kad pustimo ove pjesme. Svakako apeliramo na druge DJ-eve da ih i oni malo zavrte u svojim setovima.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...