Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Privilege klub na Ibizi dobio od države više od osam milijuna eura za obnovu

Superklub, koji je zatvoren od 2019., jedan je od pet prostora koji primaju potporu

  • Mixmag I Foto: Facebook
  • 27 November 2023
Privilege klub na Ibizi dobio od države više od osam milijuna eura za obnovu

Klub Privilege na Ibizi trebao bi dobiti više od 8 milijuna eura državne potpore za financiranje renoviranja, izvještava Periódico de Ibiza y Formentera. Privilege, koji je zatvoren od 2019., jedno je od pet turističkih lokacija koje primaju sredstva za obnovu na Ibizi, pod vodstvom Komisije za turističko planiranje Eivisse. Od 23 milijuna eura predviđenih za raspodjelu među pet objekata, među kojima su hoteli i stambeni blokovi diljem San Antonija i Playa d’en Bossa, 8,2 milijuna eura bit će uloženo u renoviranje Privilegea.

Financiranje će ići u obnovu sustava vode i solarne energije samog kluba, u nastojanju da se dvorana kapaciteta 10.000 mjesta vrati u život. Ministar turističkog planiranja, Mariano Juan, rekao je za Periódico de Ibiza y Formentera: “Potičemo privatna ulaganja kako bismo modernizirali i učinili naše hotele i druge turističke objekte održivijima, bez povećanja broja turističkih mjesta.”

Privilege je zatvoren od 2019., a kupio ga je Bahía de San Antonio S.A, u vlasništvu Grupo Empresas Matutes, 2022. kada je prodano većinsko vlasništvo. Klub je također 2020. godine dobio dopuštenje da se proširi za 15%, kao dio novih COVID propisa, ali je to mogao samo ako njegova visina i kapacitet ostanu isti.

Privilege je izvorno otvoren 1978. kao Ku Club prije nego što je promijenio ime sredinom 90-ih. Ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći noćni klub na svijetu. Trenutačno nije jasno kada će se klub ponovno otvoriti, ako uopće, iako vijesti o njegovoj obnovi ukazuju na povratak u bliskoj budućnosti.

Load the next article
Loading...
Loading...