Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Priča se da Spotify radi na 'remix toolu' za svoje premium korisnike

Procurilo je izvješće u kojem stoji da će premium korisnici moći 'ubrzavati, mash-upirati i editirati' glazbu na samoj platformi

  • Mixmag/Pexels
  • 19 April 2024
Priča se da Spotify radi na 'remix toolu' za svoje premium korisnike

Spotify navodno radi na značajci "remix" koja će korisnicima omogućiti ubrzavanje i editiranje pjesama, bez da izađu iz aplikacije. Prema ekskluzivnom članku u časopisu Wall Street Journal, alat će omogućiti korisnicima da "ubrzaju, mash-upiraju i na drugi način editiraju" svoje omiljene pjesme. Korisnici će također moći spremiti svoje edite, međutim, remiksi se neće moći dijeliti na drugim servisima.

WSJ je izvijestio da će alati vjerojatno postati dostupni putem Spotifyjeve standardne premium pretplate, iako još nije bilo službene najave od Spotifyja i ostaje nejasno kada će alat postati dostupan pretplatnicima.

Popularnost 'Sped-Up' pjesama povećavala se posljednjih godina, a mnoge publikacije smatraju TikTok odgovornim za to, kao i za brojne druge trendove od uspona platforme od 2018. Međutim, Guardian izvještava da su trend 'Sped-Up' pjesama možda pokrenula i dva norveška studenta.

Bez obzira na to tko je odgovoran, popularnost ovog trenda u glazbi čak je potaknula umjetnike da izdaju ubrzane i usporene verzije svojih pjesama, pa Spotify čak nudi algoritamski generirane playliste koje u ponudi imaju 'Speed Songs'.'Speed-Up' pjesme predstavljaju izazov za autorska prava za izvođače i labele koji često ne dobiju ikakav prihod od takve modificirane glazbe, prenosi The Verge. No, članak sugerira i da Spotifyjev pristup može riješiti taj problem tako što će omogućiti korisnicima da upravo preko platofrme slušaju omiljene 'Sped-Up' pjesme.

Mogućnost ubrzavanja videa već je neko vrijeme dostupna na nekoliko platformi, uključujući Netflix i YouTube. TikTok je prošle godine predstavio novi speed feature za video, uz scrubbing, "clear display”, pinch i zoom, “picture-in-picture”, auto-scroll i još mnogo toga.

U vrijeme pisanja ovog članka, trenutno ne postoji playback speed feature na SoundCloudu, Apple Musicu ili Amazon Musicu, što čini Spotify revolucionarnim u carstvu glazbenog streaminga.

Load the next article
Loading...
Loading...