Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U Stockholmu podignuta skulptura u čast Aviciiju

Skulptura se nalazi u parku Humlegrden, jednom od Aviciijevih omiljenih mjesta

  • Mixmag I Foto: SHAWN TRON
  • 13 September 2022
U Stockholmu podignuta skulptura u čast Aviciiju

U Stockholmu je upravo predstavljena skulptura posvećena EDM zvijezdi Aviciiju. Apstraktna skulptura sastoji se od zapetljanih niti — koje navodno predstavljaju mnoge živote koje je Avicii, pravog imena Tim Bergling, dotaknuo glazbom. Skulptura se zove Standing Waves, pokreće je vjetar, a autori su Adèle Essle Zeiss i Liva Isakson Lundin. Nalazi se u parku Humlegrden — jednom od omiljenih mjesta švedskog producenta u njegovom rodnom gradu.

Tri metalna pilona čine skulpturu, na čijem su vrhu metalna jedra i cijevi prepoznatljivog oblika koji hvataju i okreću se na vjetru. “Standing Waves” služi kao metafora za ideju da je glazba, poput vjetra, snažna sila koja suptilno putuje zrakom, ali ima značajan utjecaj na ljude koji su joj izloženi. Skulptura odaje počast tragično preminulom Aviciiju i njegovim brojnim pjesmama koje su dirnule milijune ljubitelja elektronske plesne glazbe diljem svijeta. Aviciijevi roditelji, Klas i Anki Bergling, koji su osnovali Zakladu Tim Bergling, prisustvovali su ceremoniji predstavljanja skulpture.

U priopćenju za javnost, Andréa Hedin, predsjednica Vijeća gradske četvrti Östermalm rekla je: “Želimo odati počast Timu Berglingu, čija je glazba toliko značila ljudima diljem svijeta. Promjenjivi izraz umjetničkih djela i lokacija u Humlegårdenu, jednom od Timovih omiljenih mjesta, čine da ga se sjećamo na mnogo različitih razina. To je također način odavanja počasti svim ljudima koji su prerano umrli zbog mentalne bolesti.”

Pročitajte više o umjetničkom djelu na web stranici The Tim Bergling Foundation OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...