Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Otkriven popis suradnika na knjzi o Daft Punku, 'After Daft'

Biografija, koju piše Gabriel Szatan, bit će objavljena 2023.

  • Mixmag I Foto: MORGAN HISLOP
  • 23 March 2023
Otkriven popis suradnika na knjzi o Daft Punku, 'After Daft'

Otkriven je popis suradnika na novoj knjizi o Daft Punku, pod nazivom 'After Daft: The Rewiring of 21st Century Culture'. Prva službena biografska knjiga trebala bi dati detaljan uvid u utjecaj Daft Punka na elektronsku plesnu glazbu u posljednjih 30 godina kao i uvid u to kako je njihova turneja Alive Tour od 2006. do 2007. postavila presedan za novu generaciju DJ-a.

Među suradnicima za 'After Daft' su legendarni elektropop umjetnik Kavinsky, američki producent Paul Johnson, pokretač garagea Todd Edwards i otac Thomasa Bangaltera iz Daft Punka, Daniel Vangarde. Knjiga bi također trebala uključivati doprinose umjetnika kao što su Kevin Saunderson, Annie Mac, The Blessed Madonna, Disclosure, DJ Minx i Carl Craig, o dugotrajnom učinku dua na dance glazbu.

A evo što je autor knjige Gabriel Szatan rekao o duu: “Daft Punk sjede u panteonu popa uz Princea, Talking Headse, Kate Bush, Stevie Wondera, Kraftwerk, Missy Elliott, Davida Bowieja ili bilo kojeg sličnog vizionara. Osim snimanja ploča, postoji bezbroj uvjerljivih podnarativa koji potiču iz njihove karijere; primjerice turneja Alive 2006.-07. bila je jednako značajna za plesnu glazbu kao što je nastup Beatlesa 1964. u The Ed Sullivan Showu bio za rock 'n' roll.” Općenito se smatra da su zaslužni za širenje popularnosti housea, techna i electro glazbe u ostatku svijeta, surađujući s umjetnicima kao što su Kanye West i Pharell Williams.

Spomenuta knjiga će biti puno više od tradicionalne glazbene biografije, s detaljnim istraživanjem i ekskluzivnim pristupom pokazat će kako je Daft Punk utjecao na glazbenu industriju i općenito na industriju zabave. Knjiga će također dokumentirati utjecaj onih koji su nadahnuli duo, uključujući veterane house i techno DJ-a Chicaga i Detroita, kao i druge ključne igrače u umjetnosti i glazbi diljem svijeta.

'After Daft' će istaknuti sve aspekte karijere ovog dvojca, prateći njihovo putovanje iz njihove rodne Francuske, gdje je sve i počelo.

Load the next article
Loading...
Loading...