Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Za točno mjesec dana počinje novo izdanje zagrebačkog Telekom Electronic Beatsa, prisjetimo se početaka

Ovaj međunarodni glazbeni program kod nas je došao 2011. godine i od tad nam omogućio uživanje u koncertima umjetnika kao što su Caribou, Fritz Kalkbrenner, Hercules and Love Affair, Hot Chip, Erlend Øye...

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 10 August 2022
Za točno mjesec dana počinje novo izdanje zagrebačkog Telekom Electronic Beatsa, prisjetimo se početaka

Za točno mjesec dana, 10. rujna 2022. godine, počinje novo izdanje Telekom Electronic Beats festivala, međunarodnog glazbenog programa kroz koji će progresivni mladi umjetnici iz cijele Europe spojiti zagrebačku povijesnu arhitekturu s inovativnim zvukovima budućnosti. Na dvije lokacije u Zagrebu - kod Kockice te u klubu Peti Kupe - nastupat će Mura Masa, Trokut, Georgia, Eartheater, Maja Pa, DJ Labud, Feelipa i Afrodeutsche.

Dok čekamo novo izdanje Telekom Electronic Beatsa, napišimo nešto o ovom projektu, konkretnije o Telekom Electronic Beats live eventima.
Electronic Beats međunarodni je glazbeni program Deutsche Telekoma koji od 2000. godine producira renomirane glazbene projekte. Popularizirao se zahvaljujući TV showu koji se te 2000. počeo prikazivati na njemačkim glazbenim kanalima Viva i Viva 2, a iste je godine održan i prvi live Electronic Beats festival i to u Kölnu s Mouse on Mars kao glavnim izvođačem. Spomenuti serijal glazbenih događanja prepoznatljiv je po sinergiji najkvalitetnije moderne elektronske i druge glazbe, futurističkog light/video dizajna, jasnog i moćnog zvuka te aktualnih tehnoloških trendova. Electronic Beats vodi posjetitelje kroz raznolikost glazbenih žanrova i izvođača koje povezuje elektronski glazbeni utjecaj pa su tako na međunarodnim izdanjima nastupali brojni umjetnici, od velikih zvijezda kao što su Bryan Ferry, New Order, Yello, Depeche Mode, Donna Summer, preko onih s elektronskim potpisom kao što su Little Dragon, Hot Chip, Disclosure, London Grammar, Jungle, Jessie Ware, Caribou, Moderat, James Blake, Karen O, Lana Del Rey, Bonobo, Jon Hopkins, Jose Gonzales pa do bendova i DJ-a koji se upravo nalaze na pragu masovne popularnosti, što je zapravo i glavna specifičnost Electronic Beatsa.

Od 2011. godine u svim tim genijalnim nastupima može uživati i zagrebačka publika! Prvo izdanje Telekom Electronic Beatsa u Zagrebu održano je 25.11.2011. u Tvornici, a nastupili su Róisín Murphy, Digitalism, When Saints Go Machine, Totally Enormous Extinct Dinousaurs, How Convinient, DJ Itch.

U narednim godinama izdanja telekom Electronic Beatsa odvijala su se, među ostalim, na Zagrebačkom Velesajmu, u klubu Boogaloo, u Laubi, u Teatru &TD, u klubovima Sirup i Močvara, a u vrijeme pandemije održan je i Telecom Electronic Beats Digital Nightclub iz Pločnika, odnosno live streaming setova pet hrvatskih Dj-eva i Dj-ica iz ovog poznatog zagrebačkog kluba. U sklopu EB-a zagrebačka publika mogla je uživo čuti umjetnike kao što su Caribou, Fritz Kalkbrenner, Hercules and Love Affair, Fritz Kalkbrenner, Hot Chip, Modeselektor, Erlend Øye, Patrick Wolf, Young Fathers, Mykki Bianco, KiNK Live... ali i brojne domaće DJ-eve (Ilija Rudman, Kozmodrum, Pytzek, Itch, DJ Labud, Eddy Ramich, Funk Guru...) za koje su iz Telekom Electronic Beatsa procijenili da odgovaraju DNK-u njihovog projekta.

Novo izdanje Telekom Electronic Beatsa na rasporedu je 10.9., ulaz je besplatan, broj mjesta je ograničen a više informacija doznajte OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...