Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nakon 26 godina izlaženja, gasi se Trax magazin

Francuska publikacija o glazbi i kulturi priredit će ovaj tjedan oproštajni party

  • Mixmag
  • 20 June 2023
Nakon 26 godina izlaženja, gasi se Trax magazin

Francuski časopis o glazbi i kulturi, Trax, najavio je svoje gašenje. Vijest su objavili na Twitteru, gdje su otkrili da se magazin, koji je izlazio 26 godina, gasi zajedno s izdavačem, kreativnom agencijom Bon Esprit. Glavni urednik Traxa, Simon Clair, objasnio je da je to “kraj jedne lijepe priče”, dodajući da “jedino žali” što posljednji broj neće biti objavljen te dodao: "Gotovo je i pdf je spreman, s Hamzom, 100gecs i Xavierom Veilhanom na naslovnici.” Uz objavu je priložio i link za preuzimanje cijelog neobjavljenog časopisa na kojem je Trax tim proveo mjesece radeći.

Također je napisao da “nema potrebe preispitivati stanje glazbenog tiska u Francuskoj, a ja se ne volim previše žaliti. Sjećam se da je tijekom ove četiri godine, koliko sam bio glavni urednik, Trax prilično evoluirao i uspjeli smo izdavati brojeve na koje ću zauvijek biti beskrajno ponosan.” Završni party za Trax održat će se 23. lipnja u pariškom Point Ephemereu, a party bi trebao biti “antologijski”.

Francuska publikacija pokrenuta je u Parizu 1997. a na naslovnici prvog broja bili su The Chemical Brothers; nakon njih naslovnice su krasila i druga velika imena elektronske glazbe kao što su Jeff Mills, Dave Clarke, Richie Hawtin, Yaeji i mnogi drugi.
Pročitajte cijelu izjavu Simona Claira u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...