Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nizozemska institucija VBX najavljuje svoju 10. obljetnicu

Proslava počinje u Amsterdamu 18. i 19. ožujka na tri mjesta - LOFT, LOFI i BRET, a potom slijede partyji u Londonu, Parizu, Barceloni, Zürichu, Ateni, Berlinu, Dhermiju, Sofiji...

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 19 January 2023
Nizozemska institucija VBX najavljuje svoju 10. obljetnicu

Kultni amsterdamski VBX party na čelu je undergrounda već cijelo desetljeće pa ne čudi da ekipa sprema posebnu proslavu jubileja; 18. ožujka organizirat će partyje u trajanju od dva dana u nekim od svojih omiljenih klubova u Amsterdamu - Loft, Lofi i Bret. Zabava otvaranja počinje s imenima kao što su Voigtmann, Praslea, Reiss, Zip, Ion Ludwig, Francesco del Garda i ostali... a nakon partyja u Amsterdamu, na red dolaze zabave u Londonu, Parizu, Barceloni, Zürichu, Ateni, Berlinu, Dhermiju i Sofiji.

Od njihovog prvog službenog događaja 25. kolovoza 2012. do ljeta 2014., ekipa je prošla kroz proces učenja kroz rad. Različite lokacije, kombinacije zvukova i slično bili su dio procesa koji je njihovu potragu za svojim zvučnim i kulturnim identitetom učinio toliko vrijednom. Prva prekretnica došla je u obliku hostinga tijekom ADE 2014. u Warehouse Elementenstraatu. Nastupili su Ricardo Villalobos, Raresh, Zip i Fumiya Tanaka, ali zabava nije prestala ni nakon zatvaranja kluba; nastavila se, činilo se, cijelu vječnost u Cruquiusgildeu. Šarmantni 'Cruq' postao je prvi pravi VBX poligon i ključni dio njihove priče. Bilo je to mjesto slobode, raznolikosti i izražaja koje je rezidentnim DJ-ima omogućilo da usavrše svoje vještine, a istomišljenicima da se povežu na plesnom podiju. Bila je to geneza prave scene.

Nakon zatvaranja Cruquiusgildea 2016. VBX ekipa pronašla je nove domove u namjenski izgrađenom klubu Shelter te u Bretu, crvenom brodskom kontejneru pretvorenom u restoran opremljen L-Acoustics zvučnim sustavom. U godinama koje su uslijedile, oba su mjesta stekla međunarodnu slavu uglavnom zahvaljujući ADE-u i Kingsdayu; zamah je postao vječan, a kultura se širila i cvjetala. Ovo proljeće posebnim će se partyjem proslaviti uspješno desetljeće VBX-a a potom slijede partyji po Europi pa i šire.

Sve detalje i vijesti provjerite na njihovom Instagram i Facebook profilu.

Load the next article
Loading...
Loading...