Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Uskoro izlazi nova serija stripova o povijesti Ibize

“We Love Ibiza” vizualni je prikaz evolucije 'bijelog otoka' tijekom 70 godina

  • Mixmag
  • 13 May 2024
Uskoro izlazi nova serija stripova o povijesti Ibize

Upravo je najavljen izlazak novog, trodijelnog stripa koji dokumentira povijest Ibize. Prvo izdanje očekuje se na jesen a zvat će se “We Love Ibiza”. Prvi od tri stripa trebao bi biti objavljen u listopadu, a prikazivat će evoluciju Ibize u posljednjih 70 godina. U stripu će se naći Carl Cox, Sven Väth, Terry Farley, DJ Pippi, Gee Moore, Jamie Jones, kao i neki od najpoznatijih klubova na Ibizi, kao što su Bora Bora, ES Paradis i još mnogo toga.

Prvi dio, “We Love Ibiza”, osvrće se na 'zlatne godine' otoka, sve do 1986., drugi dio bavi se vrhuncem partijanja na 'bijelom otoku' od 1987. do 2004. Posljednji dio pokriva Ibizu od 2005. do danas. Sva tri stripa sadrže oko 150 stranica, a nastala su tijekom posljednjih godinu i pol. “Do završetka ovog projekta, intervjuirali smo preko 400 ljudi, te odradili na tisuće sati istraživanja”, piše na web stranici knjige.

“We Love Ibiza” napisala Aura Gold, a ilustrirao Rodrigo Cardama. To je, kažu, “prvi put da je ova priča ispričana na jednom mjestu”. Povijest Ibize je posebna, ono što je nekada bio siromašni poljoprivredni otok, sada je jedno od najpoznatijih i najvoljenijih mjesta na planeti”, kažu autori knjige. “To je važna priča koju treba ispričati prije nego što se zaboravi, prije no što eksperimentalisti, soul seekeri i avanturisti, dakle svi oni koji su stvorili magiju Ibize, više ne budu s nama.”

Više o svemu doznajte OVDJE, te pogledajte video u nastavku o prvom dijelu trilogije. Ako želite kupiti “We Love Ibiza ”, predbilježite se OVDJE za 33% popusta.

Load the next article
Loading...
Loading...