Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Uvodna tema iz White Lotusa osvaja plesne podije

Od Lab LDN-a do festivalskih pozornica, pjesma koju je skladao Cristobal Tapia de Veer postala je neočekivani klupski hit

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 20 December 2022
Uvodna tema iz White Lotusa osvaja plesne podije

Tema HBO-ove mračne komedije-drame The White Lotus postala je glavna tema na plesnom podiju. Pjesmu 'Renaissance' napisao je Emmyjem nagrađen skladatelj Cristobal Tapia de Veer koji je također napisao naslovnu pjesmu prve sezone serije, 'Aloha!'. Započinjući s melodičnom harfom i opernim vokalom, melodija se postupno nadograđuje u remiks jodlanja i genijalni beat.

Otkako je emitirana, pjesma je preuzela društvene mreže, posebno TikTok kao i DJ setove diljem svijeta. Francuski DJ Teki Latex, koji je otvorio svoj set u The Lab LDN s ovom pjesmom ranije ovog mjeseca, prije nego što ju je vrtio i u fabricu, tweetao je: “Dio dužnosti DJ-a je uključiti u svoj set vruće pjesme koje su relevantne za kulturu u ovom trenutku. U ovom trenu to je uvodna tema 2. sezone White Lotusa. Ja ne pišem pravila.”

Pjesma se mogla čuti i na Meredith Music Festivalu u Victoriji, Australija, kao i na turneji benda The Killers. “Stvarno je neočekivano", rekao je Cristobal Tapia de Veer za Buzzfeed o viralnom uspjehu pjesme. “Za razliku od produciranja stvari za bend ili vlastitu ploču, ovo nikada nije namjera za nastup. Uvijek se radi o služenju showu, a ne razmišljanju o samostalnom hitu ili singlu ili nečemu sličnom, tako da je ovo šlag na torti”, dodao je i zaključio: "Čini se da je 'club friendly', donosi party i jednostavno sveopće slavlje.”

'Renaissance' poslušajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...