Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Amsterdam pokreće program vrijedan 2,2 milijuna eura za podršku noćnom životu

Kao dio svog četverogodišnjeg plana, nizozemska prijestolnica uvela je “15 mjera” za poboljšanje sektora

  • Mixmag/Jace Afsoon, Unsplash
  • 7 August 2023
Amsterdam pokreće program vrijedan 2,2 milijuna eura za podršku noćnom životu

Amsterdam se sprema uvesti četverogodišnji plan za podršku sektoru noćnog života, s programom od 2,2 milijuna eura koji uključuje “15 novih mjera” za poboljšanje gradske noćne industrije. Izvješće tvrdi da Amsterdam “nikad ne spava”, spominjući Valtifest, Amsterdam Dance Event i Milkshake kao svoje “inovativne” žarišne kulturne točke.

Nova inicijativa će surađivati s programerima, vlasnicima nekretnina i privatnim pojedincima kako bi razni prostori, od garaža do praznih atomskih skloništa, postali privremene ili stalne višenamjenske dvorane. Novi prostori će također dobiti zvučnu izolaciju kako bi se ograničile pritužbe na buku u stambenim područjima. Tijekom sljedeće četiri godine, program će također podržavati mlade kreativce kroz novi fond za podučavanje sljedeće generacije profesionalaca u noćnom životu. Razmatra se i raznolikost amsterdamske noćne kulture kroz uvođenje radionica u noćnim klubovima tijekom dana, koje nude tečajeve za DJ-e, programere ili seminare o tehnologiji zvuka i rasvjete.

Iza izvješća stoji zamjenica gradonačelnika grada, Touria Meliani, koja u dokumentu navodi: “Ovu ćemo agendu provesti u dogovoru s uključenim odjelima i gradskim četvrtima. Također, u realizaciju maksimalno uključujemo i sam sektor. Kao općina, ispunjavamo svoju ulogu na način koji je u skladu s interesima dana i noći. Zajedno s društvenim strankama, graditeljima područja i samim kulturnim sektorom, možemo iskoristiti mjere iz ovog programa kako bismo noćnoj kulturi dali poticaj koji zaslužuje kao vitalni dio kulturnog života u Amsterdamu.”

Pročitajte cijelo izvješće i pogledajte svih 15 mjera za poboljšanje noćnog života Amsterdama OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...