Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Poslušajte muziku iz baleta 'Mythologies', koju potpisuje Thomas Bangalter

Prvi veliki projekt francuskog glazbenika nakon raspada Daft Punka nadovezuje se na njegov rad u elektroničkom dvojcu

  • Mixmag I Foto: DAN ALMASY
  • 12 July 2022
Poslušajte muziku iz baleta 'Mythologies', koju potpisuje Thomas Bangalter

Objavljena je nova snimka baleta 'Mythologies', napravljenog na glazbu Thomasa Bangaltera. Iako je balet dio repertoara Grand Théâtrea de Bordeaux u Bordeauxu još od početka ovog mjeseca, ovo je prvi put da su obožavatelji mogli čuti skladbe bivšeg Daft Punk producenta izvan kazališta.

Vijest o Bangalterovom novom projektu pojavila se prošlog kolovoza, označavajući prvi veliki solo projekt za Bangaltera nakon raspada Daft Punka u veljači 2021. Obožavatelji su primijetili da novi uradak podsjeća na Daft Punkovu 'Giorgio by Moroder', a čuje se i malo elektronike.

“Nekoliko godina željeli smo učiniti nešto zajedno”, rekao je Angelin Preljocaj, direktor programa, za Euronews. "Pitao sam ga je li zainteresiran pisati za orkestar, i stvarno je to želio, puno prije raspada Daft Punka.” Balet 'Mythologies' je imao premijeru 1. srpnja i igrao je do nedjelje, 10. srpnja, a poznato je da kreće na nacionalnu turneju od 37 dana. Bangalter je viđen na premijeri, uz ovacije, s glumcima i ekipom serije. Prema službenom opisu, izvedba 'istražuje suvremene rituale i temeljne mitove koji oblikuju kolektivnu maštu'.
Inače se također priča da Bangalter radi s Lil Nas X-om nakon što su na društvene mreže procurile snimke iz studija.

Pogledajte isječak baleta 'Mythologies' u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...