Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Drunken Kong

Ovaj projekt čine D. Singh i DJ Kyoko, a za Mixmag Adriju otkrivaju koje stvari najviše vrte u svom DJ setu i zašto

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 10 June 2023
My Top 3 Essentials: Drunken Kong

Drunken Kong je projekt koji čine D. Singh i DJ Kyoko, a koji rade zajedno od 2010. godine. Od tada su izdali dva albuma za izdavačku kuću Tronic Christiana Smitha, “The Signs Within” (2017) i “Where We Start” (2020) kao i brojne EP-ove i singlove na Tronicu, Terminal M-u, Stil Vor Talentu i Octopus Recordingsu. Glazbu im podržavaju međunarodni artisti i DJ-i kao što su Carl Cox, Adam Beyer, Christian Smith, Monika Kruse, Pan-Pot, Umek, Hernan Cattaneo i Deadmau5, da spomenemo samo neke. Nastupaju diljem svijeta, u Europi, Južnoj i Sjevernoj Americi, Aziji, Australiji i na Bliskom Istoku; mogu se pohvaliti i rezidencijom u Edenu Ibiza kao i činjenicom da su drugi japanski izvođači koji su ikad nastupali na Love Paradeu (Rave the Planetu). Pred njima je novo izdanje, debi na Drumcodeu, “I Want To See EP”, a osim što možete poslušati novi EP, možete doznati i koje stvari vrte u svojim setovima i zašto.

1. Drunken Kong - I Want to See (Drumcode)

2. Oscar Escapa - Cricket (Planet Rhythm)

3. Alex Stein, Transcode - Control Me (Terminal M)

m: Zašto ste odabrali baš ove tri pjesme?

DK: Ove tri pjesme najčešće sviramo u svojim setovima. Uvijek funkcioniraju i uvijek dobijemo dobar odaziv publike. Osjećamo da sve tri pjesme imaju odličan groove i da je energija nevjerojatna!

m: Gdje ste ih našli?

DK: “I Want To See” je očito naša pjesma :). Druge dvije pjesme smo pronašli preko promo izdanja i Beatporta. Uvijek provjeravamo Beatport jer svaki tjedan izlazi toliko izdanja, i za nas to uvijek dobro mjesto da pronađemo nešto novo prije nastupa ili turneje.

m: U kojem dijelu seta mislite da ove pjesme najbolje funkcioniraju?

DK: “I Want to See”, definitivno u peaktimeu. “Cricket” koristimo kada gradimo stvari ili kada želimo promijeniti atmosferu našeg seta u nešto sirovije i manje melodično. “Control Me” vrtimo ili tijekom najjačeg dijela ili na početku našeg seta kad želimo pokrenuti energiju!

m: Koliko vam je važno vidjeti reakcije publike na pjesme koje svirate? Mogu li te reakcije na licu mjesta promijeniti vašu setlistu?

DK: Za nas je ključna reakcija publike. Sviranje pred publikom je način na koji možemo komunicirati energiju i groove kroz glazbu. Uvijek prilagođavamo i mijenjamo stvari u našim setovima, ovisno o raspoloženju i vibri na plesnom podiju. Osim ako nije live set, smatramo da bi to trebala biti svrha DJ-a. Sve je u grooveu!

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...