Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

DJ Shadow najavljuje svoj sedmi album, ‘Action Adventure’

Slavni američki DJ/producent otkrio je i prvi singl s nadolazećeg albuma, 'Ozone Scraper'

  • Mixmag
  • 22 August 2023
DJ Shadow najavljuje svoj sedmi album, ‘Action Adventure’

Sedmi studijski album DJ Shadowa, 'Action Adventure', bit će objavljen 27. listopada via Mass Appeal/Liquid Amber — potvrdio je američki DJ/producent. Putem Instagrama, DJ Shadow - alias Joshua Paul Davis - podijelio je cijeli popis pjesama novog albuma, zajedno s vizualima inspiriranim vesternom za prvi singl LP-a, 'Ozone Scraper'.

“Prošlo je dosta vremena, ali moj prvi singl s novog albuma je vani”, piše DJ Shadow. “Kao pjesma, 'Ozone Scraper' ima za cilj artikulirati osjećaj brzine, ali za video sam mislio da bi bilo zabavno ispričati priču o skromnom seljaku s vrlo SPORIM biciklom...to jest, sve dok njegova mašta ne preuzme stvar u svoje ruke. Jako sam ponosan i na pjesmu i na video i nadam se da ćete uživati!”

Video za 'Ozone Scraper' režirao je londonski vizualni umjetnik, fotograf i filmski redatelj Stefano Ottaviano, koji je također bio uključen u vizualne projekte za Dipla i kampanju Nike x Crxss Platfxrm x Stööki.

'Action Adventure' je uglavnom instrumentalni album koji je u potpunosti skladao Shadow bez ikakvih istaknutih suradnji. Slušateljima albuma poručuje: “Ovdje se radi o mom odnosu prema glazbi. Moj život kolekcionara i kuratora. Sve su moje ploče i trake, ničije više.” Album sadrži širok raspon opskurnih utjecaja, uključujući pjesmu djelomično inspiriranu paketom od 200 plesnih R&B i ranih hip-hop kazeta kupljenih na eBayu koji su snimljeni s radija male servisne postaje u Baltimoreu i D.C.-ju, te pjesme koje je stvorio slušajući ploče koje do tad nije čuo iz svoje kolekcije od 60 000 vinila.

Govoreći o svojim metodama, rekao je “Nisam želio pisati glazbu koja je formatirana za vokale. Želio sam pisati glazbu koja savija različite energije,”. Da bi to učinio, postavljao je pitanja u stilu “koji bi tok akorda ovdje bio najprirodniji, a koji najmanje predvidljiv?”, radeći u potpunosti svojom vlastitom “unutarnjom logikom”.

Glazbeni video za 'Ozone Scraper' pogledajte OVDJE, album naručite OVDJE a cijeli popis pjesama s albuma provjerite u nastavku.

1. Ozone Scraper
2. All My
3. Time and Space
4. Craig, Ingels, & Wrightson
5. Witches Vs. Warlocks
6. A Narrow Escape
7. You Played Me
8. Free For All
9. The Prophecy
10. Friend Or Foe
11. Fleeting Youth (An Audible Life)
12. Reflecting Pool
13. Forever Changed
14. She’s Evolving

Load the next article
Loading...
Loading...