Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Epic Games, Fortnite developeri, kupili Bandcamp

Izvršni direktor Ethan Diamond nazvao je Epic "prvacima poštenog i otvorenog interneta"

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 3 March 2022
Epic Games, Fortnite developeri, kupili Bandcamp

Epic Games, developeri i izdavači koji stoji iza Fortnitea, kupili su Bandcamp za nepoznat iznos. Izvršni direktor Bandcampa Ethan Diamond objavio je vijest putem bloga Bandcamp Updates; nije krio oduševljenje te je nazvao Epic Games "prvacima poštenog i otvorenog interneta".

Epic Games je poznat po igrama kao što su Fortnite, Gears of War, Rocket League kao i po razvoju Unreal Enginea — motora koji pokreće mnoge moderne konzolne igre.
Diamond je uz to naglasio korisnicima Bandcampa da ovaj novi deal neće utjecati na poslovanje platforme: “Nastavit ćemo s radom kao samostalno tržište i glazbena zajednica, a ja ću nastaviti voditi naš tim. Proizvodi i usluge o kojima ovisite ne idu nigdje.” Nastavio je da će i dalje njegovati model prihoda ”umjetnik na prvom mjestu”, pri čemu artisti dobivaju u prosjeku 82% od prodaje. Diamond je također obećao nastavak akcije Bandcampa Fridays — inicijative koja umjetnicima daje mogućnost da zadnji petak u mjesecu dobiju 100% svoje prodaje.

“Međutim, iza kulisa radimo s Epicom na međunarodnom širenju i pomicanju razvoja u Bandcampu", rekao je u izjavi. “Od osnova poput naših stranica albuma, mobilnih aplikacija, alata za prodaju mercha, sustava plaćanja i značajki pretraživanja i otkrivanja do novijih inicijativa poput naših usluga prešanja vinila i streaminga uživo.”

U izjavi koju je objavio Epic, programer je pohvalio Bandcampovu "fer i otvorenu platformu” te dodao: “Epic i Bandcamp dijele misiju izgradnje platforme koja je najprikladnija za umjetnike, koja omogućuje kreatorima da zadrže većinu svog teško zarađenog novca. Bandcamp će igrati važnu ulogu u Epicovoj viziji da izgradi ekosustav tržišta kreatora za sadržaj, tehnologiju, igre, umjetnost, glazbau i još mnogo toga.”

Load the next article
Loading...
Loading...